Și Banatul e prezent la Roland Garros! Timișoreanul Nini Dica va concura pe zgura pariziană

Unul dintre cei mai talentați juniori ai țării, Nini Dica, va participa la primul său turneu Roland Garros din carieră! Timișoreanul va concura în competiția pentru juniori, atât la simplu, cât și la dublu. Dica traversează o perioadă foarte bună, după ce a intrat recent în primii 50 de juniori ai lumii.

Bănățeanul este în ultimul an de juniorat și îl parcurge așa cum se cuvine, cu o participare la Grand Slam-ul de pe zgură de la Roland Garros. Turneul parizian este cel mai aproape de inima românilor și chiar marea Simona Halep a câștigat acolo la junioare. Dica nu va juca în calificări, ci va începe proba de simplu duminică, direct pe tabloul principal, cu un adversar pe care îl va afla sâmbătă. Timișoreanul va juca și în proba de dublu, cu maghiarul Peter Makk. Meciurile de dublu vor începe luni.

Primăvara aceasta a fost una importantă pentru Nini Dica. În aprilie, a intrat în primii 50 de juniori ai lumii, după ce a câștigat turneul ITF U18 de la Burgas. În finală, românul a dispus cu 6-1, 6-0 de ucraineanul Oleksandr Ovcharenko. În prezent, Dica e pe locul 48. La data de 29 aprilie, timișoreanul și-a celebrat și majoratul.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Sursa foto: sportclasic.ro

banner 970 x 250