Și-au pierdut importanța tradiţiile de demult legate de ziua de Dragobete?

Când vine vorba despre a sărbători cel mai frumos sentiment, românii au parte de două zile dedicate iubirii. Două zile în care pot face declaraţii de dragoste şi pot oferi cadouri persoanelor pe care le iubesc: celebrul Valentine’s Day şi românescul Dragobete. Dar care este mai importantă pentru români? Care sunt diferenţele dintre sărbătoarea românească a iubirii şi Valentine’s Day? Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița vor afla de la actorul Sorin Fruntelată.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Teatrul de Vest Reșița și Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița organizează astăzi, 22 februarie, de la ora 8.00, în sala nr. 10, etaj I, acțiunea „Dragobete versus Sf.Valentin“.

Elevii clasei a III-a C vor avea o întâlnire culturală cu actorul Teatrului de Vest Reșița, Sorin Fruntelată, care le va explica importanța sărbătorii, va recita poezii populare pe această temă și îi va antrena în jocuri specifice pentru a crea o atmosferă deosebită.

Acțiunea face parte din proiectul „Educație prin cultură cu tineri și pentru tineri“ al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și are ca obiectiv promovarea obiceiurilor și tradițiilor din Banatul de Munte.