Sheffield – „Orașul de oțel”, la mai puțin de două ore de zbor cu avionul din Timișoara!

Odată un gigant industrial englezesc, renumit pentru producția de oțel, astăzi un oraș prosper, cu cel mai mare număr de copaci pe cap de locuitor Europa. De pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, poți zbura direct către Aeroportul Robin Hood Doncaster/Sheffield din Finningley, aflat nu departe de „Orașul de oțel”!

Sheffield este recunoscut pentru istoria industrială bogată și sutele de parcuri din zonă. Al patrulea ca mărime din Anglia, acesta găzduiește și cel mai vechi club de fotbal înființate vreodată: Sheffiled F.C. Turiștii pot vizita și obiectivele industriale din oraș, transformate în muzee. Sheffield este renumit pentru cuțite, toate tipurile de unelte de tăiere, arme și o producție de oțel de înaltă calitate. Galeria Millennium din Sheffield reprezintă istoria industriei metalice a orașului, fiind administrat de Muzeul Sheffield. Muzeul este listat ca cea mai veche atracție din Anglia.

61 la sută din întreaga zonă a orașului Sheffield este spațiu verde, iar o treime din oraș se află în parcul național Peak District. Există mai mult de 250 de parcuri, păduri și grădini în oraș, care se estimează că ar conține aproximativ 4,5 milioane de copaci. Populare, în special în rândul grădinarilor, sunt Grădinile Botanice Sheffield, de 19 hectare.

Muzeul insulelor Kelham – parte a Trustului Muzeelor ​​Industriale Sheffield – se concentrează asupra exponatelor legate de trecutul industrial al Sheffieldului, în special din oțel și argintărie din ultimii 300 de ani. Cea mai bună caracteristică a Muzeului insulei Kelham este River Don Engine din 1905, un motor cu abur de 12.000 de cai putere, care furnizează energie electrică unei fabrici de laminare a plăcilor Armor din oraș.

Abbeydale Industrial Hamlet, situat în partea de sud a orașului Sheffield, este unul dintre cele mai vizitate muzee industriale din oraș.  Acesta conține locuințe ale muncitorilor, roți de apă, cuptoare de oțel cu creuzet, ciocane de înclinare și ateliere.

Un oraş cu jumătate de milion de locuitori, Sheffield găzduieşte în fiecare an aproximativ 70.000 de studenţi din toată lumea care vin să studieze la cele două mari universităţi ale oraşului, University of Sheffield şi Sheffield Hallam University, centre educaţionale unde învaţă şi foarte mulţi studenţi români.

Un alt obiectiv apreciat de cei care ajung în orașul englezesc este Catedrala din Sheffield, dedicată Sf. Petru și Pavel. Ea a fost reconstruită pe locul unei biserici parohiale înființate în 1100.

Piața bogată a pietonilor din Piața Orchard și Fargate, cu numeroasele magazine, restaurante și cafenele, se îndreaptă spre sud, spre Strada Surrey, unde se află și primăria în stil victorian din Sheffield. Această clădire neo-renascentistă impresionantă a fost ridicată în 1897 și extinsă în 1910 și 1923 și este remarcabilă pentru turnul său înalt de 193 de picioare, acoperit de o figură a lui Vulcan, zeul fierar. La est de Primărie este Tudor Square, casă pentru mai multe muzee șiteatre, Castelul și Piața Castelului, la nord de Piața Tudor sunt centre comerciale moderne, parțial subterane.

De pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, turiștii pot zbura în zilele de luni și de vineri cu o cursă Wizz Air, către Aeroportul Robin Hood Doncaster/Sheffield. Prețul biletelor poate porni și de la 69 de lei. Mai multe informații legate de zboruri găsiți pe site-ul oficial Aerotim.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/