Primarul comunei Svinița, Nicolae Curici, nu are motive de îngrijorare atunci când vine vorba de bunul mers al lucrurilor în comunitatea pe care o conduce. Pe lângă lipsa clinciurilor cu politicienii de la masa decizională, primarul a simțit nevoia să țină cont și de sfatul cetățenilor, așa că a înființat un „al doilea Consiliul Local”, numit „Sfatul bătrânilor”.
Comunitatea mehedințeană condusă de edilul Curici pare un exemplu de bună practică pentru toate administrațiile publice locale, inclusiv pentru cele din Caraș-Severin, acolo unde sunt tot mai rare cazurile ca ședințele Consiliului Local să se încheie fără discuții în contradictoriu, fără jigniri, practic fără circ, lucru care nu aduce niciun beneficiu cetățenilor.
Conștient de faptul că electoratul l-a ținut în scaunul de edil-șef încă din 2008 indiferent de apartenența politică, șeful administrației publice locale din Svinița a vrut să-i recompenseze pe oamenii care i-au acordat votul de încredere, permițându-le să aibă o opinie în tot ceea ce se hotărăște la nivel local. Ca atare, acesta a înființat „Sfatul bătrânilor”, organism din care fac parte doar bărbații cu vârsta de peste 65 de ani: „O dată la două-trei luni mă întâlnesc cu ei și le cer sfatul pe anumite probleme. Această adunare o consider ca fiind «al doilea Consiliul Local». Vreau să profit de experiența lor de viață, de modul în care ei văd lucrurile. Chiar dacă nu au școală sau facultate, asta nu înseamnă că ei nu ar avea ceva de spus. Mai mult decât atât, aceștia se simt bucuroși, folositori comunității, lucru care aduce prosperitate comunei noastre”.
Odată cu înființarea „Sfatului bătrânilor”, din care fac parte numai bărbați, femeile s-au simțit neîndreptățite, motiv pentru care primarul a hotărât și înființarea Asociației Femeilor din Svinița: „Spre deosebire de «Sfatul bătrânilor», femeile au dovedit că sunt mai active. Nu le convoc eu la ședințe, ci se-ntâmplă invers. În tot ceea ce-nseamnă activitate culturală, ajutorul lor este necondiționat.”, a explicat Curici.
Cel mai important lucru însă de care primarul comunei mehedințene este mândru se referă la faptul că atunci când trebuie făcut un lucru în comunitate, nimeni nu se dă înapoi: „De la tineri, bătrâni, femei sau bărbați, cu toții vin să pună umărul, astfel încât o idee să se materializeze cât mai repede.”, a concluzionat Nicolae Curici pentru expressdebanat.ro.