„Dau o veste proastă: în Caransebeș nu vom scăpa niciodată de țânțari”. Încă 70.000 de lei, aruncați pe fereastră?!

Dezinsecția încă este cartoful fierbinte din mâna administrației publice locale din Caransebeș. Deși a fost semnat contractul și chiar s-a și desfășurat acțiunea de dezinsecție, primarul Felix Borcean nu este mulțumit și chiar are în vedere să nu semneze factura către firma care a efectuat activitatea.

De ce parte să fie ambițiile? De cea a viceprimarului Marius Isac, care deși cunoștea poziția primarului cu privire la dezinsecție din ședința publică a Consiliului Local, tot a semnat contractul cu firma în cauză chiar înainte cu o zi ca primarul să se întoarcă din concediu? Sau a primarului Felix Borcean, care nu înțelege de ce dacă vicele a semnat contractul, nu a dus până la capăt această operațiune, adică să facă și recepția lucrării?!

Edilul nu se îndoiește de munca depusă de angajații firmei, însă în luna august este de prisos să arunci 70.000 de lei pe țânțari, spune Felix Borcean.

Nu sunt împotriva dezinsecției, doar că am spus-o și o susțin și realitatea a dovedit-o că această grabă a dezinsecției în luna august este inutilă și ne și prejudiciază, adică să consumi 67.000 sau cât a costat această acțiune mi se pare o risipă în condițiile în care nu există un efect. Am discutat și cu viceprimarul Isac și cu directorul economic Irimia pentru că vreau să văd recepția lucrării pentru că până la urmă factura eu o semnez. Eu am o strângere de inimă pentru că nu s-a întâmplat nimic, țânțarii nu vor dispărea atât timp cât asociațiile de locatari nu-și vor igieniza subsolurile, atâta vreme cât orașul nostru este înconjurat de zone mlăștinoase. Dau o veste proastă: nu vom scăpa niciodată de țânțari!”, a menționat primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

Edilul a mai spus că factura de anul acesta este cea mai mică din câte a înregistrat Primăria până acum, făcând trimitere exactă la mandatul lui Marcel Vela, deși a dorit să specifice că nu acuză pe nimeni.

Am înțeles că au existat contracte de dezinsecție de circa 100.000 de euro, a fost o dezinsecție pe care a trebuit să o execut eu la puțin timp după ce am preluat mandatul de 140.000 de lei, adică dublul celei de anul acesta. Ori costurile nu cred că s-au schimbat. Eu nu l-am înțeles pe Marius Isac, eu am stat două săptămâni în concediu, de ce a semnat contractul în ultima mea zi de concediu? Putea să facă din timp și să semneze și recepția, nu să-mi lase mie acum să semnez factura. Nu știu când și dacă o voi semna.”, a mai specificat Felix Borcean.