Încă o premieră pentru Timișoara! Capitala Banatului, la același nivel cu Bucureștiul!

O ideea care s-a născut la începutul acestui mileniu s-a materializat în sfârșit anul acesta la Timișoara! Capitala Banatului are de vineri o a treia stație de ambulanțe, în zona de nord a urbei. Cu excepția Bucureștiului, niciun alt oraș din țară nu are trei stații de ambulanțe, iar medicii timișoreni salută inițiativa, pentru că până acum, deservirea pe zone a orașului era disproporționată!

Până acum, stații de ambulanțe funcționau la Spitalul Județean și Municipal, unde însă vorbim despre o stație mult mai mică. Cea din zona de nord este în curtea fostului Liceu Agricol „Iulian Dracea” și va avea șase sau șapte mașini. Până acum, ambulanțele ajungeau mai repede în cartierele din sudul orașului și greu în rest, ceea ce constituia o problemă. „După 18 ani de la idee și 12 ani de chin, am reușit să materializăm acest proiect, stația 3 nord, având o motivație foarte grea. Ani de zile, resursele în asistența medicală de urgență erau complet dezechilibrate. Partea de sud a orașului beneficia de 90% din resurse, iar partea de nord, de cel mult 10%. În acest moment reușim să echilibrăm cât de cât situația, o reechilibrăm într-un moment mai greu. Traficul atinge cote furibunde, nu numai la noi, în toate localitățile din țară. Timișoara având și un specific, fiind împărțit în două de râul Bega și calea ferată, sunt două ziduri în fața noastră, pe care cu greu le depășim câteodată”, a precizat directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Leonida Iancu.

Directoarea stației va fi doctorița Manuela Tudor, iar personalul nu provine din noi angajări. Toți angajații stației provin din redistribuiri. Cei de la SAJ estimează că stația de nord va avea 20.000-25.000 de intervenții pe an, iar cu tot cu ambulanțele de la stația de la Spitalul Municipal, mai puține numeric, să ajungă la 30.000-35.000 pe an. „S-au echilibrat resursele și vom scurta foarte mult timpii de ajungere la caz. Cum reușeam noi să ajungem de la Spitalul Județean în această zonă? Așa, în condiții, să spunem, normale? Până și un om cu o colică sau cu febră putea să aibă nemulțumiri. Dar mai cei cu afecțiuni grave sau foarte grave. Acum vom reuși să îmbunătățim atât timpul de ajungere la caz și gradul de satisfacție a populației, cât și misiunile le vom scurta foarte mult, ceea ce ne va ajuta să facem mai multe misiuni”, a explicat Leonida Iancu.

Noua stație este construită într-un spațiu pus la dispoziție de Primărie, iar investiția a fost făcută de Serviciul Județean de Ambulanță Timiș. La inaugurare a sosit și Nicolae Robu care, cu lipsa de respect obișnuită pentru astfel de evenimente, a întârziat peste 45 de minute. Cei de la SAJ speră să crească în viitor capacitatea stațiilor nord și de la Municipal. „Această locație este realizată prin redistribuirea personalului și nu prin suplimentare lui. Dar totuși este o mare realizare că reechilibrăm resursele și să scurtăm timpii. Dacă vom crește și nivelul de personal vom putea upgrada stația de la Municipal și cea de nord cu încă două-trei ambulanțe. Suntem singurul oraș reședință de județ, exceptând Bucureștiul, care să aibă trei stații în oraș. Din cunoștințele mele, nu există nici oraș cu două stații”, a mai adăugat Leonida Iancu.

Stația de nord și cea de la Spitalul Municipal vor deservi următoarele cartiere: Calea Aradului Est, Vest, Calea Lipovei, Torontalului, Matei Basarab, Mehala, Ronaț, Cetate, precum și comuna Dumbrăvița.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/