Sfârșitul lui Dragnea, aproape? „PSD este un partid în colaps! De altăieri a pierdut majoritatea în Parlament”. Alina Gorghiu, sigură de victoria PNL la alegerile europarlamentare!

Senatorul PNL Alina Gorghiu a ținut să dea joi, de la Timișoara, un mesaj puternic, în contextul alegerilor europarlamentare din mai, dar și al deschiderii noii sesiuni parlamentare. Esența discursului fostei președinte a PNL este că Dragnea va cădea, că PSD-ul nu sperie partidul din care face parte și că social-democrații mor pe propria lor limbă, din cauza crizei interne din partid. De asemenea, senatorul a vorbit și despre importanța menținerii banilor proveniți din colectarea impozitului pe venit în localitățile de unde provin banii.

PNL a făcut o alianță cu cei de la Pro România pentru majoritatea parlamentară, iar Alina Gorghiu consideră că acest lucru anunță și sfârșitul puterii lui Liviu Dragnea și eliminarea lui de la șefia Camerei Deputaților. „De alaltăieri PSD a pierdut majoritatea parlametară în Camera Deputaților și sunt convinsă că această susținere va fi norocoasă pentru țară și pentru opoziția din Parlament. Dragnea nu va rezista cu această nouă majoritate care se creează în Parlament și la șefia Camerei Deputaților. Sunt convinsă că toți colegii din Camera Deputaților vor face tot posibilul ca în primele zile de sesiune parlamentară Dragnea să fie revocat din funcție. Cel mai important gest, pe lângă căderea lui Dragnea, va fi cel al unei moțiuni de cenzură”, a spus senatorul.

Liberala consideră că parlamentarii trebuie să facă front comun împotriva guvernării PSD, asemeni primarilor, pe care îi susţine în demersul referitor la impozitul pe profit. „Primarii și-au depășit adversitățile legate de apartenența politică și au creat un mesaj comun, ca o sumă importantă din impozitarea veniturilor să rămână la comunitățile locale. Dacă primarii pot să facă acest lucru, indiferent de partidul politic, nu văd de ce parlamentarii nu pot să dea mâna să facă astfel încât moțiunea de cenzură să fie un succes împotriva unui guvern absolut haotic. Le cer celor care guvernează, doamnei Dăncilă, să facă eforturile cerute de primari. Este inacceptabil să nu rămână banii încasați din impozitul pe venit în bugetul localităților respective”, a punctat Gorghiu.

Gorghiu crede că Firea îl va îngropa pe Dragnea

Senatoarea este de părere că puterea PSD-ului scade zi de zi. „Este un partid de guvernare aflat în colaps din cauza lui Liviu Dragnea. Toți liderii acestui partid fac gesturi disperate pe toate fronturile. Avem o scenă politică bine conturată. Vorbim de un președinte al României care este personajul care s-a opus cu maximă eficiență tuturor demersurilor pe care PSD le-a inițiat. Avem un PSD care în acest moment se află într-o criză puternică, nu doar de imagine, pentru că nu criza de imagine este cea care ne interesează. Sunt într-o criză puternică, după mazilirea grupării Stănescu, Firea, Tudose”, a precizat liberala.

Gorgiu a făcut o afirmație interesantă, cum că Gabriela Firea va face declarații fatale pentru Dragnea, referitoare la incidentele de la protestele din 10 august. „Sunt absolut convinsă că vor urma plecări din acest partid. Vă rog să fiți atenți la acest război, care intră în linie dreaptă. Războiul Dragnea-Firea, care după părerea mea își va schimba declarațiile date despre soarta anchetei de la protestele din 10 august. Nu cred că este singurul lider din partid care a mințit pentru a-l acoperi pe Liviu Dragnea. La final se va concluzia că Dragnea a încurajat Jandarmeria să aibă un comportament disproporționat față de acei oameni care protestau pașnic”, a afirmat politicianul.

„Este cea mai penibilă comunicare publică pe care o face acest Guvern”

Alina Gorghiu a sancționat dur întârzierile cu privire la bugetul național. „Aflăm că, fără să fie votat în Guvern, bugetul va fi votat în Parlament până la data de 9 februarie. Cum reușim acest lucru? Habar n-am! Vă dau cuvântul meu de onoare că este cea mai penibilă comunicare publică pe care o face acest Guvern. În condițiile în care Dăncilă nu a avut pe ordinea de zi acest subiect. Le cer să nu își bată joc de calendarul de buget. Ei au aproape trei luni de zile întârziere. Data de 15 noiembrie este data limită până la care bugetul trebuia trimis în Parlament”, a punctat Gorghiu.

Lista pentru europarlamentare se publică pe 14 februarie

Alina Gorghiu a driblat răspunsul la întrebarea ce va face dacă nu va fi pe lista candidaților pentru Bruxelles. În schimb, e convinsă că PNL va câștiga alegerile. „PNL a prezentat un sondaj cu 26.000 de respodenți care arată că PNL este principala alternativă democratică la PSD. Uitîndu-ne la aceste date, am ajuns la concluzia că suntem obligați să ne asumăm un proiect ambiţios, să batem PSD la aceste alegeri europarlamentare. Putem să ne stabilim un scor de 30% în aceste alegeri, deoarece sunte un partid performant, cu primari performanți”, consideră Gorghiu.

Despre listă, senatorul s-a limitat să spună: „Pe data de 14 februarie, președintele Orban a comunicat că va face publică lista”. Gorghiu a punctat că nu va fi deranjată dacă va lipsi de pe listă, dar că e important să fie multe femei.