SMURD deblochează posturile din sănătate

Pe lângă calitatea serviciilor de urgenţă pe care le va aduce noul serviciu SMURD din Caraş-Severin, acesta a deblocat şi 22 de posturi la Reşiţa pentru angajarea de personal specializat în medicina de urgenţă. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde inaugurarea serviciului va avea loc în această primăvară.

Autorităţile locale şi judeţene aşteaptă cu nerăbdare înfiinţarea noului serviciu, de care judeţul are nevoie. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa spune că o parte dintre concursurile pentru ocuparea celor 22 de posturi la Serviciul SMURD a avut deja loc. „Lucrurile evoluează destul de repede. În oraganigrama celor 22 de posturi sunt prevăzuţi asistenţi medicali, doi rezidenţi în medicina de urgenţă, an terminal, doi medici de medicină generală cu competenţa urgenţă prespitalicească şi trei medici pentru specialişti în medicină de urgenţă. Cei din urmă sunt mai greu de găsit, în rest, i-au identificat deja, iar concursurile au fost date”, a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Dumitru Secăşan.

În plus, în zona vest locuitorii vor fi deserviţi de un elicopter, iar la Reşiţa se înfiinţează o pistă de aterizare. În ce priveşte ambulanţele speciale, acestea sunt deja în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde a spus că în perioada următoare serviciul va putea fi inaugurat. „Probabil, inaugurarea se va face în prezenţa lui Raed Arafat. Rămâne să vedem care va fi data, cu exactitate”, a spus liderul forului cărăşean la cea mai recentă conferinţă de presă pe care a susţinut-o.

Momentul inaugurării unui astfel de serviciu este aşteptat de mult de medicii din Caraş-Severin, care au fost la un pas de a-i rata înfiinţarea, din cauza scandalului iscat la nivel naţional, pe tema noii legi a sănătăţii. „Poarta de intrare într-un spital este unitatea de primire-urgenţe, care trebuie să fie bine pusă la punct, ori SMURD este o ramură din UPU, care se ocupă de evenimentele catastrofale, care vor fi preluate de un echipaj de înaltă calificare”, subilniază Dumitru Secăşan.

Comments

  1. […] Citeşte şi: SMURD deblochează posturile din sănătate Related Articles Share About Author Mihaela Badea […]