Servicii medicale de calitate şi aparatură modernă – totul în cadrul dispensarului uman din Răcăşdia

Cei aproximativ 1.500 de locuitori ai comunei Răcășdia beneficiază de consultații medicale chiar la ei acasă, iar odată cu dotarea unității medicale din mediul rural cu aparatură medicală modernă și mobilier specific, aceștia nu mai sunt nevoiți să facă naveta în localitățile limitrofe, exceptând situațiile controalelor medicale amănunțite.

Unul dintre proiectele duse la bun sfârșit de către primarul Mirco Ilie Lechici, în cadrul celui de-al doilea mandat la cârma administrației publice locale din Răcășdia, mai exact în 2018, se referă la straiele noi și la aparatura medicală modernă a unității medicale din comună, lucruri absolut necesare pentru bunăstarea fizică a localnicilor.

„Dotarea dispensarului uman din comuna noastră, atât cu mobilier, cât și cu aparatură medicală specifică: aparat EKG, ecograf, truse medicale etc., face parte din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2), valoarea proiectului fiind de 45.000 lei.”, a explicat edilul-șef al comunei cărășene pentru expressdebanat.ro.

Totodată, primarul Lechici a ținut să precizeze că inclusiv actul medical este unul de calitate, medicului de familie alăturându-i-se și un asistent medical din localitatea Vrăniuț. În aceste condiții, ușile dispensarului sunt deschise oamenilor din comunitate pe tot parcursul săptămânii, de luni până vineri; în zilele de weekend, prezența medicului de familie la cabinet ține doar de situațiile de urgență.