Victor Ponta vrea alianță cu Sorin Grindeanu! ”Să stea la masă cu cei care l-au făcut securist ar fi păcat!”

banner publicitar

Numele lui Sorin Grindeanu e pe buzele tuturor liderilor politici în această iarnă, după ce șeful de la ANCOM este așteptat ca salvatorul PSD-ului, după ”pârjolul” lăsat în partid de Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. Și într-adevăr, cel care a fost scos din partid pe ușa din dos de ”baronul” de Teleorman a fost readus în atenția publică de filiala Timiș, după o ședință din a doua zi de Crăciun. Iar Victor Ponta spune că s-ar alia cu Grindeanu pentru o forță de stânga!

Întrebat cum comentează revenirea lui Grindeanu în PSD, Victor Ponta, cel care în trecut l-a susținut în luptele interne din partid pe actualul șef al ANCOM, spune că speră ca fostul premier să facă ordine în rândul social-democraților. ”Mi-aș dori să se ducă-n PSD, să facă reformă în PSD. Dacă poate! Să stea la masă cu cei care l-au făcut securist și în toate felurile, ar fi păcat. Și sper să nu facă chestia asta. Victima cu călăii să se pupe iarăși, cred că nu va aprecia nimeni chestia asta! Dacă reușește să-i convingă pe cei din PSD că au câteva figuri, Odiosul și Sinistra, șamd, care nu mai au ce căuta, oamenii nu-i mai suportă…Dacă reușește să-i convingă pe cei din PSD să lase luptele pentru dosarele lor, pentru funcțiile lor, eu m-aș bucura. Eu nu sunt anti-PSD, nu anti-pesedist, sunt anti-dăncist, anti-drăgnist, anti-baroni. Și dacă am fost exclus din PSD pentru că nu am votat moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu, normal că îi doresc succes”, a spus Ponta.

Liderul PRO România a precizat că ar face o alianță cu partidul său și un PSD primenit de Grindeanu, dar și de alți lideri. ”Da, dar nu doar cu Sorin Grindeanu,  singur moț. În 2017 a fost Grindeanu prim-ministru și trebuia să facă ce zicea gașca lui Dragnea. Pe bune înseamnă să facă curățenie și nu e ușor. Eu în 2010 în februarie mai aveam doi ani până la alegeri, și nu a fost ușor. Acum mai sunt patru luni”, a avertizat Ponta.

Și deputatul Adrian Pau spune că PSD are nevoie de Grindeanu. ”România are nevoie de un politician ca Sorin Grindeanu, și Timișoara cu certitudine are și mai multă nevoie. Eu cred că totuși locul lui este în fruntea PSD-ului. Acel Sorin Grindeanu pe care în 2016 eu și Victor Ponta și alți colegi îl susțineam, în timp ce alții din PSD spuneau că nu mai are niciun viitor politic, iar acum și-au dat seama că el poate fi cel mai bun și cel care poate salva PSD-ul”, a punctat Pau.