„Mă simt la fel ca la 30 de ani”. Nicolae Robu susține pensionarea și după 65 de ani!

Cuib de vise 1000x100

PNL are un proiect de lege prin care vrea ca persoanele ce au peste 65 de ani să poată să ceară să rămână în câmpul muncii încă o perioadă. Nicolae Robu spune că e bine să existe posibilitatea de a alege. În Universitatea Politehnica, încă de pe vremea când actualul primar era rector, s-a și instituit această „cutumă” pentru decani, spre frustrarea cadrelor universitare mai tinere.

Robu spune că adversarii politici au răspândit în spaţiul public ideea falsă că PNL vrea să crească vârsta de pensionare. „Mesajul PNL a fost foarte clar. PNL nu dorește creșterea vârstei de pensionare. Ceea ce au spus liderii PNL este ca în situațiile în care există un număr destul de mare de cetățeni care se simt cu putere de muncă și doresc să mai muncească, să li se creeze posibilitatea să își păstreze locul de muncă și peste vârsta de 65 de ani. Așa se face în învățământul superior. Trebuie să se vadă oportunitatea de a păstra pe cineva peste 65 de ani numai dacă așa nu este afectata șansa celor tineri.”, a spus Robu.

În UPT, sindicatul a dat în judecată instituția pentru că are decani păstrați în funcții peste vârsta de 65 de ani. De altfel, regula e creată din vremea când actualul primar era rector. „La Politehnica eu am instituit niște reguli foarte clare când eram rector, cu aprobarea Senatului universității, reguli care și acum funcționează. Am îmbinat lucrurile prezentat, am introdus și un criteriu economic, departamentul în cauză să aibă sustenabilitate. Dar eu cred că s-a procedat potrivit. În România ne confruntăm cu o deficiență de personal în condițiile în care mulți români aleg să lucreze în străinătate.”, a mai spus președintele PNL Timiș.

STPT job 1000x200

Despre el însuși, la 65 de ani, Robu a mai spus: „Mă simt la fel ca la 30 de ani.”, cu excepția durerilor de genunchi, provocate de… fotbal.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/