Servicii digitale la țară. 13 comune au soft performant pentru Registrul Agricol!

Consiliul Județean Caraș-Severin a finalizat astăzi implementarea unui proiect european care aduce odată cu el servicii de calitate pentru cetățeni.  

Proiectul „Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol și a altor servicii publice destinate cetățenilor în cadrul unor unități administrativ-teritoriale în județul Caraș-Severin”, finanțat prin POS „Creșterea Competitivității Economice”, s-a încheiat astăzi cu o conferință de presă susținută la sediul Consiliului Județean.

Forul executiv este beneficiarul proiectului, numărul partenerilor fiind extrem de ridicat. Mai exact, este vorba de 16 primării, dintre care trei de orașe și 13 de comune. Practic, odată cu finalizarea implementării, cetățenii au acces mai ușor la servicii, iar funcționarii publici lucrează civilizat, renunțând la birocrația hârtiilor. Asta, pentru că bazele de date sunt acum în sistem digital.

„Sperăm să fie un real succes, iar dacă timpul va spune acest lucru, ne gândim și la un  proiect viitor, cu alte 15 primării partenere. Încă nu am văzut noul exercițiu financiar, noul ghid din 2013-2020. În primul rând, prin proiect, s-au livrat aplicații pe partea de Registru Agricol, iar în această parte a intrat și managementul de documente, partea de juridic, de urbanism, de impozite și taxe, o aplicație de GIS și de management al documentelor”, a declarat expertul de achiziții al CJ Caraș-Severin, Cristina Mocanu.

 Urmări benefice

Proiectul este foarte important pentru că ușurează munca tuturor, chiar dacă acum merge mai greu din cauza reticenței angajaților din administrație (…) Chiar dacă se fac mici greșeli, ele se îndreaptă, că nu sunt catastrofale. Noi am finalizat proiectul în speranța că va avea continuitate. Sperăm să apară o nouă sesiune și atunci să facem un proiect pe 30 de administrații și băgăm toate UAT-urile din județ”, a spus Martin Motolan, manager de proiect.

Și reprezentanții Oficiului pentru cadastru admit că datele informatice sunt mult mai ușor de prelucrat. Avem o mai bună colaborare instituțională și trebuie să facem un pas înainte. Mult mai bine se lucrează cu date informatice. Trebuie să facem pasul de la analogic la digital”, a concluzionat Mircea Damian, informatician al OCPI Caraș-Severin.

Valoarea proiectului depășește 6,7 milioane de lei.

 

Comments

  1. Servicii digitale la țară. 13 comune au soft performant pentru Registrul Agricol! - Stiri locale | Ziare locale online din România says:

    […] Consiliul Județean Caraș-Severin a finalizat astăzi implementarea unui proiect european care aduce odată cu el servicii de calitate pentru cetățeni.   Proiectul “Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol și a altor servicii publice destinate cetățenilor în cadrul unor unități administrativ-teritoriale în județul Caraș-Severin”, finanțat prin POS “Creșterea Competitivității Economice” s-a încheiat astăzi cu o conferință de presă, susținută la sediul Consiliului Județean. Forul executiv este beneficiarul proiectului, numărul partenerilor fiind extrem de ridicat. Mai exact, este vorba de 16 primării, dintre care trei de orașe și 13 de comune. Practic, odată cu finalizarea implentării, cetățenii au acces mai ușor la servicii, …mai multe stiri […]

  2. Servicii digitale la țară. 13 comune au soft performant pentru Registrul Agricol! - Agenda Primarului says:

    […] Forul executiv este beneficiarul proiectului, numărul partenerilor fiind extrem de ridicat. Mai exact, este vorba de 16 primării, dintre care trei de orașe și 13 de comune. Practic, odată cu finalizarea implentării, cetățenii au acces mai ușor la Sursă știre […]

  3. andy says:

    Domnule Motolan, asa educatie asa limbaj. Citez “bagam toate UAT-urile”. Aveti noroc ca nu v-am bagat noi undeva, spagari ordinari ce sunteti.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/