Serile de teatru online continuă! Programul de weekend al spectacolelor oferite de Teatrul Național din Timișoara

Teatrului Național din Timișoara continuă difuzarea în premieră a spectacolelor ce se joacă pe scena online a teatrului. Astfel, puteți urmări de la voi de acasă vineri: SCENE DINTR-O CĂSNICIE, iar duminică: PROMETEU ÎNLĂNȚUIT, cu link direct spre canalul de Youtube.

Ambele spectacole încep de la ora  20.00.

Despre reprezentații

SCENE DINTR-O CĂSNICIE

,,Scene dintr-o căsnicie este o radiografie pe cât de lucidă, pe atât de emoționantă a mecanismelor vieții de cuplu și, în egală măsură, o cronică a încăpățânării de a spera” – TNT. Spectacolul se joacă cu Ion Rizea, Claudia Ieremia și Alina Ilea, iar regia de Radu Jude. Spectacolul este recomandat copiilor peste 16 ani.

Johan și Marianne ar putea figura pe coperta oricărei reviste de life style: sunt căsătoriți de zece ani, au doi copii reușiți, cariere înfloritoare, un cerc de prieteni care îi găsesc interesanți, spirituali și de încredere. Dar cuplul perfect e în deplină destrămare, corodat de frică, nesiguranță, neînțelegere și confuzie. O căsnicie distrusă, da, dar nu o dragoste distrusă. Celebrul cineast Ingmar Bergman cercetează în  SCENE DINTR-O CĂSNICIE  mecanismele vieții de cuplu, suprapunerile și idiosincraziile create de «familie» și «iubire» – acești doi termeni cărora societatea se încăpățânează să le impună sinonimia.  SCENE DINTR-O CĂSNICIE  este o radiografie lucidă, descifrată pas cu pas de însuși agonizantul cuplu. Și ce remediu poate fi mai bun decât adevărul?

PROMETEU ÎNLĂNȚUIT

„Vă invităm să vă amintiți ce scria George Orwell: «În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar»” -TNT.

Pornind de la celebra piesă a lui Eschil, PROMETEU ÎNLĂNȚUIT, celebrul regizor Kokan Mladenović construiește un spectacol puternic, intens, un spectacol al zilei de azi, pentru omul de azi. Racordând formulele teatrului antic la istoria prezentului, Prometeu înlănțuit construiește un arc peste timp, evocându-i pe toți acei oameni în trup, dar titani în spirit care, în numele adevărului și al libertății, au înfruntat, înfruntă și vor înfrunta zeii istoriei  trecute, prezente și viitoare – orice nume ar purta aceștia. – TNT

În rol principal joacă Ion Rizea, alături de actorii Victor Manovici, Cătălin Ursu, Claudia Ieremia, Bogdan Spiridon, Andrea Tokai, Daniela Bostan, Luminiţa Tulgara, Iuliana Crăescu, Paula Maria Frunzetti, Ana-Maria Pandele, Benone Viziteu, Adrian Jivan, Claudiu Dogaru şi Laurenţiu Pleşa.

Înregistrările spectacolelor difuzate vor rămâne active pe canalul YouTube al Teatrului Național din Timișoara până pe 1 mai și pot fi revizionate.