Serbările Cetății au fost pe plus la Caransebeș. Borcean schimbă data din calendar pentru 2023

Veniturile municipalității de pe Timiș și Sebeș s-au rotunjit binișor după organizarea evenimentului de luna trecută. Primarul Felix Borcean se reorientează și alege o data nouă pentru serbările de anul viitor.  

Pentru că vremea nu a ținut în acest an cu organizatorii, Primăria Caransebeș a hotărât ca în 2023 Serbările Cetățenii să se țină ceva mai devreme de luna septembrie, adică la final de august, când și vremea ar putea fi ceva mai prietenoasă. Nu doar cu caransebeșenii, ci și cu agenții economici, care anul acesta nu au fost prea norocoși.

Având în vedere condițiile acestea meteorologice, ne-am gândit ca anul viitor să ducem această sărbătoare a cetății, care a fost pusă pe un anumit considerent în jurul datei de 15 septembrie pentru că e început de școală și e mai multă lume în Caransebeș, să o aducem în august, undeva în a doua jumătate a lunii. Eu am propus chiar data de 23 august. Chiar dacă e o sărbătoare care ne aduce aminte de perioada comunistă, este totuși ca timp, ca poziție în calendar, una cât se poate de favorabilă, fiind cunoscut faptul că luna august este cea mai stabilă din punct de vedere climatic, din punct de vedere al condițiilor de vreme.”, a declarat primarul Felix Borcean, în cadrul conferinței de presă organizată la finele săptămânii trecute.

Întrebat cât a încasat primăria din taxele plătite de agenții economici care și-au comercializat produsele la Serbările Cetății, Borcean a explicat că veniturile din acest an au fost mai mari, comparativ cu cele din 2021, în ciuda faptului că numărul comerianților a fost mai mic.

„Încasările au fost undeva în jurul sumei de 100.000 lei. Mai mari decât anul trecut, cu toate că au fost mai puțini comercianți și, într-adevăr, nici activitatea nu a fost foarte consistentă în ceea ce îi privește, pentru că nu am avut parte de o vreme favorabilă, dar în ceea ce privește primăria, lucrurile sunt la fel, indiferent de vreme, adică noi oricum percepem acele taxe. Este riscul comerciantului care poate prinde o perioadă extraordinar de bună sau poate prinde o perioadă proastă, cum fost anul aceasta. Dar vina nu ne aparține.”, a adăugat edilul.