Romeo Dunca: „Pe Muntele Mic va fi foarte greu să se facă o asociere!”

dunca muntele mic
casinoherculane by sungarden

Neînțelegerile între oamenii de afaceri și litigiile unora dintre ei cu administrațiile publice locale sunt greu ar putea fi eliminate doar după implicarea Ministerului Turismului! Romeo Dunca e destul de sceptic!  

Prezent la întâlnirea de la Timișoara, organizată de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului pe tema înființării Organizațiilor de Management al Destinației (OMD), președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a subliniat importanța acestor structuri în dezvoltarea domeniilor schiabile, în condițiile în care astăzi mediul de afaceri și autoritățile locale relaționează mult prea puțin și ineficient, iar investitorii, mai degrabă mărunți, nu se înțeleg între ei și se mulțumesc cu mult prea puțin. „Managementul destinațiilor turistice e o nevoie care trebuie să se aplice și trebuie să fie funcțională în România. Managementul zonelor turistice, al destinațiilor turistice, funcționează în alte țări de zeci de ani. Acolo, legătura între autoritate, privat și turist se întrepătrunde, adică privatul știe și pune suflet la ceea ce face, statul trebuie să vină cu infrastructura și turistul plătește fiindcă găsește un serviciu de calitate și descoperă toate frumusețile sau toate activitățile pe care le poate desfășura tocmai datorită existenței unui management al acestei zone. După mult timp se pare că se va implementa și la noi. Există un regulament făcut, există un cadru legal, acum va trebui ca operatorii, localitățile, județele, regiunile să constituie astfel de centre care să gestioneze.”, a spus Romeo Dunca.

Protagonist al atâtor scandaluri și litigii în urma investițiilor făcute pe munte în calitate de om de afaceri de această dată, Dunca e mai optimist cu privire la dezvoltarea rapidă și inspirată a Semenicului decât a zonei alpine Muntele Mic – Nedeia. „Pe Muntele Mic va fi foarte greu să se facă o asociere așa cum ar trebui pentru că oamenii de acolo și autoritățile de la baza muntelui încă nu înțeleg cum trebuie să lucreze unii cu alții. Sunt 2-3 companii acolo care poate ar putea să se implice și care ar înțelege nevoia acestei asocieri în sensul bunului mers al lucrurilor, dar eu sunt sceptic și nu o să se întâmple. Pe Semenic, proprietarii de acolo nu știu ei la rândul lor ce vor. Avem litigii care țin de mai mult de 10 ani, avem hoteluri părăsite. Eu cred că pe Semenic domnul primar Popa, împreună cu primarul de la Văliug, unde există interesul dezvoltării  zonei schiabile Văliug-Semenic, se va constitui un OMD, pentru că există 2-3 oameni care pot înțelege.”, a mai comentat președintele Dunca.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Totuși, la inițiativa lui Romeo Dunca, Consiliul Județean Caraș-Severin și mai multe primării care dețin terenuri în zona montană au pus bazele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Banatul Alpin Nedeia, scopul acesteia fiind dezvoltarea unui domeniu schiabil care să fie legat de Poiana Mărului și Muntele Mic.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/