Se proiectează noul Spital Județean de Urgență Reșița!

nelu popa
untitled design set 970x90 px

Injecții cu optimism pentru sistemul public de sănătate din Caraș-Severin! Proiectanții vin la Reșița să dezvăluie cum va arăta cel de-al doilea spital public construit în România după 1989 încoace!

Nelu Popa, primarul Reșiței, este cel care a anunțat, în premieră, la Express Live, că va construi un spital nou în oraș, împreună cu Consiliul Județean, astfel încât bătrânul Județean, cu și mai vârstnicele Staționar II și Staționar III, să devină istorie. Promisiuni electorale, au comentat cei mai mulți. De unde atâția bani? Nu s-au făcut spitalele regionale, de care e atâta nevoie, nu se construiesc spitale noi în marile orașe și se face unul de 150 de milioane la Reșița? Au întrebat, pe bună dreptate, alții. Popa însă nu dă înapoi și anunță încă o dată că la Reșița se va construi un nou spital județean. Am semnat contractul pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic cu firma câștigătoare a licitației, care este din București. Vine săptămâna asta la Reșița și vom face o conferință de presă, să o prezentăm. Are la dispoziție 9 luni termen de realizare.”, a spus edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

publicitate ziar expresb 1000x100

Marele semn de întrebare e ridicat de sursa de finanțare pentru construirea spitalului, în momentul de față aceasta nefiind garantată. Sunt însă identificate câteva variante, spune primarul Popa: Suntem în contact cu ministrul Rafila, cu ministrul Boloș, pentru a găsi o finanțare. Există 2 surse nerambursabile: o renegociere care va avea loc la anul, pe PNNR, pe această structură de sănătate și o altă sursă de finanțare poate fi reprezentată de fonduri alocate direct de Ministerul Sănătății pe infrastructură mare. În cazul în care niciuna din aceste 2 soluții nu va putea fi adoptată, vom merge pe PPP, parteneriat public-privat. Există foarte multe entități care stau pe bani, fonduri de pensii europene și alte fonduri de investiții care sunt dornice să intre în acest gen de investiții. Eu o văd foarte interesantă varianta asta. Această entitate s-ar ocupa de managementul spitalului. Când ai o entitate privată care se ocupă de spital, lucrurile vor merge mult mai bine pentru că aceste entități sunt orientate spre profit. Nu vor mai duce la situația de a merge din subvenție în subvenție și să ne plângem că nu mai avem bani.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/