Sentință pentru grupul traficanţilor de droguri al bodyguardului reșițean Mircea Răduleţ

Tribunalul Caraş-Severin a pronunţat sentinţa în cazul grupului lui Mircea Răduleţ, un cunoscut bodyguard din Reşiţa, după ce DIICOT i-a trimis pe membrii grupului în judecată pentru trafic de substanţe psihotrope. Doar unul dintre ei, David Velişcu, a fost condamnat la o pedeapsă cu executare, restul primind pedepse de până la doi ani de închisoare, dar cu suspendare, plus plata unei amenzi penale serioase. Minora din acest dosar a fost condamnată pentru trei luni la frecventarea unui program de reeducare.

Gruparea lui Mircea Răduleţ, specializată în traficul de droguri şi destructurată de DIICOT Caraș-Severin, a fost țepuită chiar înainte de a fi luată pe sus de mascați! Cei nouă membri ai grupării conduse de bodyguardul reșițean Mircea Răduleț au avut parte de mai multe surprize neplăcute chiar la începutul acestui an. Aceștia comandaseră în mai multe rânduri etnobotanice de pe un site care apărea ca fiind din Marea Britanie. Primele comenzi, nu foarte mari, au fost onorate fără probleme. Traficanții reșițeni au ridicat coletele cu droguri expediate prin firmele de curierat rapid și le-au comercializat mai departe pe raza municipiului. Fuseseră expediate din România, și nu din Marea Britanie, dar acest lucru nu i-a alarmat pe traficanții din rețeaua lui Răduleț. Înainte de Crăciunul lui 2015, însă, aceștia au luat o mare țeapă de la dealer-ul online. După o comandă serioasă de data aceasta, de câteva mii de lire sterline, traficanții au ridicat de la curier colete cu plicuri de șampon, plicuri cu ceaiuri pentru slăbit și alte plicuri cu creme cosmetice.

Ca și cum nu ar fi fost suficient pentru ei, cei nouă membri ai grupului au fost vizitați în dimineața zilei de 7 ianuarie 2016 de polițiștii DIICOT. Trei dintre ei au fost plasați în arest preventiv, Petru Mircea Răduleț, Gabriel Constantin Komlodi și Alin Cristian Cordoș, iar alții, în arest la domiciliu. Zilele acestea Tribunalul Caraş-Severin a pronunţat prima sentinţă de condamnare în acest dosar.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Rețea de traficanți de droguri destructurată la Reșița de DIICOT! S-au ridicat și săbii! (UPDATE)

Liderul grupului, Petru Mircea Răduleţ, a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni şi a primit o pedeapsă rezultantă de 1 an şi trei luni de închisoare cu suspendare, pentru o perioadă de încercare de 3 ani. Acesta a mai fost condamnat la plata unei amenzi penale de 9.000 de lei şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Reşiţa ori AJOFM Caraş-Severin.

Arestat şi el preventiv la propunerea procurorilor DIICOT, Alin Cristian Cordoș primeşte şi el o condamnare tot cu suspendare, dar o amendă penală mai mare. Tribunalul l-a condamnat pe Cordoş la 1 an şi trei luni de închisoare, cu suspendare pentru un termen de încercare de 3 ani, plus o amendă penală de 10.500 de lei şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Reşiţa ori AJOFM Caraş-Severin.

Tot cu suspendare a fost condamnat şi Alexandru Fabian Bodea: 1 an de închisoare şi 12.000 de lei amendă penală, iar Tribunalul a dispus suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 3 ani şi a decis că îl obligă, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Reşiţa sau AJOFM Caraş-Severin, pe o perioadă de 120 de zile.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Traficanții de droguri, propuși pentru arestare preventivă! Au fost încătuşați!

Tribunalul a hotărât că „îl condamnă pe inculpatul Komlodi Gabriel-Constantin la 1 (un) an şi 8 (opt) luni închisoare şi suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 4 (patru) ani”. De asemenea, Tribunalul a mai decis ca pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Timişoara sau AJOFM Timiş, pe o perioadă de 120 de zile. La fel de dur a fost condamnată Romina Bianca Bălan la 1 an, şapte luni şi douăzeci de zile închisoare, dar şi 12.000 de lei amendă penală. Romina Bălan, a mai decis Tribunalul, nu va executat pedeapsa dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani.

Aşa cum era de aşteptat, sentinţa pentru minora din dosar a fost mult mai blândă, judecătorul dispunând „luarea, faţă de inculpata minoră LLD, a măsurii educative a asistării zilnice pe o perioadă de 3 (trei) luni”.

O singură persoană dintre membrii grupului, care a mai avut probleme cu legea penală, a primit şi cea mai dură pedeapsă: instanţa a decis şi să execute pedeapsa pronunţată: „Condamnă pe inculpatul Veleşcu David: 1 (un) an şi 8 (opt) luni închisoare”.

De asemenea, judecătorul a mai decis confiscarea specială a sumelor dovedite că ar fi fost obţinute din vânzarea acestor droguri, dar şi a substanţelor ridicate la percheziţii pentru analizele de laborator.