VIDEO. Rețea de traficanți de droguri destructurată la Reșița de DIICOT! S-au ridicat și săbii! (UPDATE)

Procurorii și ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate au descins în această dimineață la mai multe adrese din Reșița, la locuințele unor tineri bănuiți de implicarea în traficul de droguri.

Mai multe persoane au ajuns deja la sediul DIICOT Caraș-Severin pentru audieri. Unele dintre ele sunt deja încătușate, semn clar că se lasă cu rețineri pentru 24 de ore și propuneri de arestare preventivă. Acțiunea DIICOT este în desfășurare, la audieri urmând a fi conduși și alți membri ai grupării infracționale.

Anchetatorii au ridicat deja mai multe probe, printre care și sisteme informatice.

UPDATE, ora 12.15

????????????????????????????????????

În urma perchezițiilor domiciliare, la unii dintre suspecți s-au găsit arme albe. De la Mircea Petru Răduleț, spre exemplu, s-a ridicat o sabie, care a fost adusă la sediul DIICOT și va constitui probă la dosar.

UPDATE, ora 13.00

La domiciliile uora dintre cei nouă suspecți s-au găsit plante de cannabis plantate în ghivece, etnobotanice și plicuri pentru ceaiuri cu efecte phihotrope. În cadrul aceleeași acțiuni, trei percheziții au loc în județul Timiș.

UPDATE, ora 16.00

Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin a oferit primele informații oficiale cu privire la cele nouă percheziţii efectuate astăzi pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT, în urma căreia a fost destructurată o grupare infracţională care se ocupa cu traficul de cannabis şi de substanţe cu efecte psihoactive.

“Au fost puse în executate nouă mandate de aducere emise pe numele celor în cauză, iar mai multe persoane urmează a fi audiate ca martor. Liderul grupării, o persoană de 36 ani, din Reşiţa, ar fi coordonat activitatea de procurare şi distribuire a drogurilor de risc, precum şi pe cea de efectuare de operaţiuni ilicite cu substante cu efect psihoactiv (producere şi distribuire), uneori distribuind personal substanţele ilicite. Ceilalţi mebrii ai grupării, opt persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani, aveau sarcini bine stabilite, respectiv procurarea, depozitarea şi comercializarea substanţelor interzise. În urma percheziţiilor au fost ridicate substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, cannabis, un cântar, 1.500 de lei, o sabie, un cuţit şi un pistol de airsoft”, a precizat Cecilia Dăneţ, reprezentantul IPJ.

YouTube video

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

banner 1000 x 100 hd