SENTINȚĂ. Mocioalcă n-a încălcat legea, nu s-a aflat în niciun conflict de interese!

După patru ani de proces, deputatul Ion Mocioalcă, secretarul general Pro România, a demonstrat în instanță că a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate total nefondat!

ANI l-a acuzat pe Mocioalcă de faptul că și-ar fi angajat fiica la cabinetul parlamentar, încasând un venit nemeritat. E vorba despre 892 de lei! „În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003”, stabiliseră inspectorii de integritate, astfel că parlamentarul cărășean a fost declarat incompatibil. 

Ion Mocioalcă a respins acuzațiile și și-a căutat dreptatea în instanță. Curtea de Apel Timișoara a fost prima instanță care i-a dat dreptate. Magistrații timișoreni au dispus „anularea raportului de evaluare nr.37730/G/II/13.10.2015 întocmit de pârâtă” și au obligat Agenția să-i plătească parlamentarului cheltuielile de judecată. ANI a contestat decizia Curții de Apel Timișoara, astfel că s-a ajuns în fața instenței supreme. Înalta Curte de Casație și Justiție a pronuțat ieri verdictul final. A respins recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 257 din 20 octombrie 2016 a Curţii de Apel Timişoara, astfel că Ion Mocioalcă nu s-a aflat în niciun conflict de interese.