Primarul Torma, găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate!

Edilul-șef al orașului Moldova Nouă riscă să fie eliminat de la șefia administrației publice locale din cauza unei spețe aberante!

Familia Torma e milionară în euro, dar primarului Adrian Torma i se impută că a creat avantaje soției sale. Cum?! Prin faptul că edilul a pus la dispoziția unei asociații care se ocupă de educația copiilor, Tommyland, în care soția sa deține funcția de vicepreședinte, un imobil pentru a-și desfășura activitatea. „În calitate de primar (mandatul 2016 – 2020), a încheiat în data de 14 decembrie 2016 un contract de comodat cu o asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator și funcția de vicepreședinte, încălcând astfel dispoziţiile art. 70, ale art. 71, respectiv ale art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 (text în vigoare pentru perioada evaluată)”, motivează ANI decizia prin care s-a constatat conflictul de interese administrativ. 

Familia Torma e unul din principalii sponsori ai asociației, dar în cazul de față ANI spune că primarul nu avea voie să ofere acel spațiu copiilor de la Tommyland pentru că soția sa deține o funcție în cadrul acesteia. Evident că nu se poate vorbi despre vreun avantaj financiar sau de altă natură, dar ANI judecă pe baza unor hârtii și legi cel puțin aiuritoare. Mai mult decât atât, Torma n-a făcut altceva decât să semneze o hârtie, care are la bază Hotărârea Consiliului Local Moldova Nouă. Pentru că, trebuie spus, consilierii locali au hotărât ca acel spațiu să fie folosit de copii de la Tommyland cu titlu gratuit! Torma a semnat ca primarul!