SENTINȚĂ. Frunzăverde, în pușcărie! Mai mult de doi ani!

Curtea de Apel Timișoara a rămas astăzi în pronunțare în dosarul alegerilor prezidențiale, în care Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni sunt acuzați de fapte de corupție! Procurorul DNA cere pentru Frunzăverde o pedeapsă mai mare, care înseamnă de fapt pușcărie!

Scăpat cu o pedeapsă neprivativă de libertate în primă instanță, Sorin Frunzăverde, fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, și-a susținut și astăzi nevinovăția, la Curtea de Apel Timișoara, unde s-a consumat ultimul termen al apelului declarat împotriva sentinței Tribunalului Caraș-Severin. Cei doi ani de închisoare cu suspendare primiți de la magistrații cărășeni i-au nemulțumit deopotrivă și pe reprezentanții DNA, care au cerut de la bun început închisoare în regim de detenție pentru Frunzăverde. În ciuda faptului că s-a stabilit astăzi că o parte din interceptările efectuate în cauză s-au realizat de către SRI, iar instanța poate să nu mai țină cont de aceste probe, procurorul DNA a solicitat ca Sorin Frunzăverde să primească o pedeapsă mai mare decât cea aplicată de Tribunalul Caraș-Severin. Potrivit legii, o pedepsă mai mare de trei ani trebuie executată în penitenciar, nemaiputând fi luată în calcul supendarea condiționată a executării!

Referitor la celălalt inculpat, Ionesie Ghiorghioni, care deja se află încarcerat la Penitenciarul Popa Șapcă din Timișoara, dar pentru alte infracțiuni, tot de corupție, DNA s-a arătat mulțumită cu pedeapsa primei instanțe, aceea de trei ani și două luni închisoare. Cu executare!

UPDATE, ora 15.50

Curtea de Apel Timișoara a amânat pronunțarea pentru data de 25 mai!

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla sentința Curții de Apel Timișoara!