Sentință finală în procesul dintre Rezervele Statului și prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița

Procesul „diurna” deschis de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) împotriva prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, Otilia Isac (Micloșină), a ajuns la final. Curtea de Apel Timișoara a pronunțat vineri sentința finală în dosarul în care Administrația Rezervelor Statului a cerut obligarea procuroarei Isac (Micloșină) la restituirea unei sume de aproape 33.000 de lei reprezentând diurne încasate necuvenit.

Istoria procesului dintre procuroarea Isac și Rezervele Statului începe în urmă cu mai mulți ani, când Otilia Isac a fost detașată să lucreze la Administrația Rezervelor Statului. Fiind detașată să lucreze în alt oraș decât cel de domiciliu, Otilia Isac (Micloșină) a beneficiat de diurnă, iar pentru perioada în care a lucrat la Administrația Rezervelor de Stat, actualul prim-procuror de la Parchetul Judecătoriei Oravița a încasat suma de 115.645 lei sub formă de diurnă.

În martie 2019, Administrația Rezervelor Statului i-a cerut pocuroarei Isac să restituie o parte din banii primiți sub formă de diurnă pentru că a încasat 32.734 de lei necuvenit, primind diurnă și în zilele de weekend sau concediu. Procuroarea a refuzat să restituie banii, iar administrația Rezervelor Statului a deschis proces.

CITEȘTE ȘI: O procuroare care a încasat diurne de peste 100.000 de lei, dată în judecată pentru a restitui o parte din bani

gif card de energie dacus 1000x100

În primă instanță, la Tribunalul Caraș-Severin, procuroarea Isac a pierdut procesul. A declarat însă apel care s-a judecat la Curtea de Apel Timișoara. Aici, Otilia Isac a primit câștig de cauză doar parțial. Judecătorii au decis că diurnele încasate de Otilia Isac necuvenit în perioada 07.12.2015 – 18.03.2016 nu mai pot fi cerute pentru că dreptul ANRSPS de a cere restituirea banilor s-a prescris. Judecătorii Curții de Apel Timișoara au obligat-o însă pe Otilia Isac (Micloșină) să achite diurnele încasate necuvenit după data de 18.03.2016.

„Dispune obligarea pârâtei la restituirea diurnei încasate necuvenit ulterior datei de 18.03.2016, diurnă acordată pentru zilele de repaus săptămânal, sărbători legale, concediu de odihnă, concediu medical, concediu de studii, zile libere sau alte concedii prevăzute de lege, zilele necesare deplasărilor interne, zilele deplasărilor externe, a celor patru călătorii dus-întors”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara, care este definitivă.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/