O procuroare care a încasat diurne de peste 100.000 de lei, dată în judecată pentru a restitui o parte din bani

reducere la plata taxelor, la timisoara

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, Otilia Iolanda Isac (fostă Micloșină), a fost dată în judecată de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) pentru restituirea unei sume de aproape 33.000 de lei pe care a primit-o sub formă de diurnă în perioada 2014 – 2017.

Concret, procurorul Otilia Isac (Micloșină) a fost detașat în decembrie 2014 de la Ministerul Public la Ministerul Afacerilor Interne, unde a ocupat funcția de consilier juridic în cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat. Fiind detașată să lucreze în alt oraș decât cel de domiciliu, Otilia Isac (Micloșină) a beneficiat de diurnă. Astfel, pentru perioada în care a lucrat la Administrația Rezervelor de Stat, actualul prim-procuror de la Parchetul Judecătoriei Oravița a încasat suma de 115.645 lei sub formă de diurnă.

În urma unei adrese a Parchetului General, în care se arăta că diurna se plătește doar pentru zilele lucrate efectiv, nu și pentru zile de weekend sau concediu, Administrația Națională a Rezervelor de Stat a făcut calculele și a ajuns la concluzia că i-a plătit Otiliei Isac (Micloșină) cu 32.734 de lei mai mult decât i se cuvenea. Prin urmare, instituția din subordinea MAI i-a cerut fostei angajate să restituie suma în cauză.

Otilia Isac (Micloșină) a refuzat să restituie sumele solicitate, iar ANRSPS a deschis proces, cerându-le judecătorilor să o oblige pe procuroare la plata diurnelor încasate necuvenit. Prima fază a procesului s-a judecat la Tribunalul Caraș-Severin. În proces, Otilia Isac (Micloșină) a cerut respingerea cererii arătând că dreptul ANRSPS de a solicita restituirea banilor s-a prescris. Pe fondul problemei, Otilia Isac (Micloșină) a arătat că legea nu face distincție între zilele lucrătoare sau nelucrătoare, nota Parchetului General fiind „opinia unor procurori care își desfășoară activitatea la P.Î .C.C.J., neavând în mod vădit calitate de lege care să aibă vreun efect contra sau în interpretarea unei legislații clare în domeniu”. În apărarea sa, Otilia Isac (Micloșină) a mai arătat că, în realitate, Administrația Rezervelor de Stat „încă este datoare pentru diferența de plată corespunzătoare diurnei legale”.

gif card de energie dacus 1000x100

Otilia Isac a pierdut în primă instanță

Tribunalul Caraș-Severin a admis în primă instanță cererea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, obligând-o pe Otilia Isac (Micloșină) să restituie suma de aproape 33.000 de lei încasată sub formă de diurnă. „Se constată că reclamanta a încasat cu titlul de diurnă, pentru perioada 07.12.2015 – 19.05.2017, suma de 115.645 lei, iar diurna pentru zilele de prezență la programul de lucru în aceeași perioadă trebuia să fie în cuantum de numai 82.911 lei, instanța va respinge susținerea intimatei în sensul că suma încasată cu titlul de diurnă a fost mult mai mică decât cea menționată prin cererea introductivă. (…) Instanța va obliga intimata la plata sumei de 32.734 lei, sumă acordată de instituția reclamantă și dovedită cu înscrisurile emise de către contabilitatea proprie și necontestate de către intimată”, se arată în sentința Tribunalului Caraș-Severin.

Hotărârea Tribunalului Caraș-Severin nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Timișoara. Primul termen din apel încă nu a fost stabilit.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/