„Nici desfiinţarea FDI şi nici o Stângă politică unită nu vor destabiliza PNL-ul la alegerile din 2020”

Deși recent instalați la Palatul Victoria, liberalii nu au cum să piardă teren în fața unei Stângi politice unite. Mai mult decât atât, electoratul va trebui să fie cu băgare de seamă în cadrul alegerilor care urmează să aibă loc în doar câteva luni, fără însă să taxeze anumite măsuri luate de actuala putere, întrucât acestea sunt absolut necesare pentru redresarea economică a României – este de părere unul din primarii liberali cărășeni.

Șeful administrației publice locale din Răcășdia, Mirco Ilie Lechici, are convingerea că formațiunea politică din care provine, aflată astăzi la cârma Executivului, se îndreaptă spre o direcție bună, acesta subliniind totodată că lucrurile nu sunt chiar atât de simple precum par din exterior, întrucât Guvernul Orban este forțat de situație să facă anumite corecturi în dezordinea lăsată de guvernarea Dăncilă.

În ciuda faptului că nu-l interesează ce se întâmplă în grădina vecinului, mai exact contextul actual al celorlalte partide, deși a auzit despre o posibilă alianță între social-democrați și oamenii partidului condus de Victor Ponta, primarul Lechici rămâne totuși cu picioarele pe pământ, încrezător că Partidul Național Liberal va repeta istoria alegerilor din 2019 și în cadrul celor două bătălii electorale programate să aibă loc în acest an.

„Nu mă privesc pe mine deciziile altor partide, mai cu seamă proiectul politic dintre PSD și Pro România. Cu toate acestea, posibila alianță dintre PSD și Pro România nu va avea efecte negative asupra PNL-ului la alegerile din 2020.”, a dat de înțeles șeful comunității de pe Valea Carașului.

Nici măcar desființarea FDI-ului nu va influența votul cetățenilor, asta chiar dacă momentan nu există o decizie clară în privința resuscitării proiectelor depuse pe acest program, proiecte care ar fi avut o destinație clară: dezvoltarea comunităților, sigur, dacă Fondul de Dezvoltare și Investiții ar fi avut un buget real: „Actualul guvern încearcă să corecteze greșelile fostei puteri. Problema reală, mă gândesc, este că suntem la fundul sacului. Iar vizavi de acest FDI, eu am mai spus-o: lucrurile erau incerte de la început. Și noi ne-am bucurat că am depus un proiect, ne-am bucurat că am ajuns să fim eligibili, iar dacă ajungeam să semnăm contractul de finanțare, erau niște reguli clare. Trebuia să achităm, timp de 20 de ani, banii primiți pentru materializarea proiectului, în funcție de gradul de îndatorare pe care îl avea comuna. Nu era chiar atât de simplu. Ori, mai mult ca sigur, mulți dintre cei care au depus aceste proiecte, când ar fi văzut concret regulile, poate că s-ar fi retras singuri. Era clar că acest FDI reprezenta o oportunitate, dar regulile nu erau clare. De aceea tind să cred că desființarea acestui program nu va avea un impact negativ în privința procentelor obținute de PNL la următoarele alegeri.”, a mai atras atenţia liberalul.