Căminele culturale din Şuşca şi Belobreşca vor fi deschise publicului abia în primăvara acestui an

Nesincronizarea părții teoretice cu cea practică este urmată întotdeauna de anumite consecințe. Se-ntâmplă și în comuna condusă de edilul Mira Radovancovici, acolo unde, atât din cauza vremii nefavorabile, cât mai ales din lipsa seriozității constructorilor, proiectul modernizării căminelor culturale din Șușca și Belobreșca nu este încă finalizat, administrația publică locală fiind nevoită să prelungească termenul de materializare a acestuia.

Deși în luna septembrie a anului trecut viceprimarul comunei Pojejena, Zvezdana Dragomir, anunța că, până la sfârșitul lui 2019, infuzia de 373.000 euro, sumă provenită prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, se va putea vedea cu ochiul liber în cele două localități ale UAT-ului traseul reabilitării celor două obiective culturale a fost totuși unul extrem de anevoios, inaugurarea oficială a instituțiilor fiind amânată pentru primăvara anului în curs.

„În momentul de față, Căminul Cultural Belobreșca este finalizat. S-a făcut și recepția la terminarea lucrărilor. Mai rămâne ca lucrurile să fie finalizate și la Căminul Cultural Șușca. Aici s-a întârziat deoarece, inițial, nu s-a prezentat decât un singur constructor, constructor la care am renunțat pentru că nu avea toată documentația pusă la punct. Am solicitat deja prelungirea contractului de finanțare pentru încă șase luni și sperăm ca, până la sfârșitul lunii martie, să depunem ultima cerere de plată, astfel încât, în trei luni, să ne intre banii și să închidem proiectul. Sperăm, totodată, ca până la finalul lunii în curs să se finalizeze lucrările și la căminul din Șușca, asta pentru a putea face recepția și pentru a avea timp să pregătim documentația ultimei cereri de plată.”, a precizat, pentru expressdebanat.ro, primarul comunei din Clisura Dunării, Mira Radovancovici.

Referitor la activitățile care vor putea fi găzduite de către cele două instituții de cultură, Radovancovici punctează aici atât activitățile cultural-artistice întreprinse de copii, cât și evenimentele ce țin de momentele importante din viața omului precum: nunți, botezuri etc.

În plus, edilul-șef a mai ținut să clarifice și motivul pentru care un alt obiectiv cultural din comună, Centrul Cultural Pojejena, în valoare de 337.000 euro, prin CNI, nu poate găzdui nunți și botezuri: „Între centru cultural și cămin cultural există câteva diferențe. Activitățile pe care le pot găzdui căminele culturale, cele care țin de momentele importante din viața omului, vor putea avea loc la Centrul Cultural Pojejena abia după ce trec zece ani de la implementarea proiectului, aceasta fiind una dintre clauzele CNI”.