PRO România, 18 candidați stabiliți pentru Timiș. Ponta: PNL joacă la cacealma!

Filiala din Timiș a PRO România a anunțat deja primii candidați pentru primăriile din județul Timiș, în prezența lui Victor Ponta, dar și a altor lideri ai partidului de la nivel central, precum Adrian Țuțuianu și Constantin Iacov. Marile mize nu au fost anunțate oficial încă, dar Victor Ponta nu s-a sfiit să spună că cei din PNL blufează în ceea ce privește modificările în ceea ce privește scrutinul electoral din vară.

Victor Ponta a precizat că va reveni la Timișoara în jurul datei de 15 februarie, când va anunțat candidații pentru primăria Timișoara, Lugoj și pentru președinția Consiliului Județean Timiș, dacă va fi cazul ca această funcție să mai fie aleasă nominal. ”PRO România va avea cu siguranță candidați pentru toate primăriile din țară. Dacă suntem un partid nou, trebuie să dăm șanse oamenilor care nu au mai candidat”, a precizat Ponta. Într-adevăr, cu mici excepții, cum e Nicu Birău, primar la Variaș, încă membru PSD pentru a nu-și pierde funcția, majoritatea sunt oameni la prima experiență de acest gen. Iată lista:

Nicolae Birău – Variaș

Manuela Farca – Sânnicolau Mare

Radu Pavel Jude – Remetea Mare

Alin Păun – Fârdea

Ionuț Voin – Sânmihaiu Român

Iosif Mărcuș – Lenauheim

Luca Trifoi – Sânpetru Mare

Florin Staicu – Saravale

Silvia Fechete – Otelec

Gheorghe Dănilă – Bara

Adrian Barna – Jebel

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Nina Cristache – Voiteg

Otilia Tulcan – Săcălaz

Mirela Onețiu – Sânandrei

Adrian Sperneac – Dumbrăvița

Valentin Băran – Belinț

Simona Magdin – Secaș

Marius Coman – Checea

Victor Ponta e convins că nu se va schimba nimic pentru alegerile locale!

Om politic cu experiență, Ponta nu s-a ferit să spun că crede despre ideile PNL, ca primarii să fie aleși în două tururi, iar președinții de consilii județene să fie aleși de consilieri, sunt de fapt doar baloane de săpun lansate în spațiul public. Liderul PRO România spune că partidele au stabilit ca legea electorală să se schimbe, dar că PNL nu a făcut realmente ce putea face deja pentru a schimba situația, ci doar a blufat. Ponta spune că acest lucru trebuia făcut în decembrie cel târziu, pentru că modificările de acest gen trebuie să se facă cu 6 luni înainte, dacă nu se merge pe varianta ordonanțelor de urgență.

Totuși, liberalii au preferat să spună că își vor asuma răspundere pentru schimbările la alegerile locale, în dauna unei variante de ordonanță de urgență, care nu putea fi contestată de PSD, cei care critică modificările propuse. ”Singura explicație pe care o văd este că PNL dorește să rămână primari aleși într-un tur și președinți de consilii județene aleși direcți, pentru că PNL este noul PSD. Acum ei au Guvernul, au prefecți, au Ministerul Dezvoltării, au forța administrativă. Mulți dintre primarii PSD probabil și în Timiș o să-i regăsiți la PNL. Ei vor să fie noul PSD. Dacă lasă două tururi la primari și președinți de consilii aleși direct, mai intră două partide în joc: USR ep partea dreaptă dreaptă și PRO România pe partea stânga. Și eu cred că PSD și PNL nu vor să lase și pe alții să crească. Evident este o cacealma!”, a precizat Ponta.

Iar dacă pentru viitor, PRO România nu exclude o alianță de stânga cu PSD, pentru alegerile locale, în Timiș nu va fi vorba de așa ceva. O spune deputatul Adrian Pau. ”PRO România nu va lua pentru alegerile locale la remorcă PSD-ul. PSD trebuie să-și facă reparații capitale și după aceea vom discuta”, a spus Pau.

banner maxagro