SENTINŢĂ DEFINITIVĂ. Comisarul Militaru, în puşcărie

Trei instanţe, Tribunalul Caraş-Severin, Curtea de Apel şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, l-au găsit vinovat pe fostul comandant al Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

Dorin Militaru şi Loredana Miulescu, avocat în Baroul Constituţional, au tras pe sfoară mai multe persoane. Le-au promis angajarea în cadrul ISU “Semenic” sau în Poliţia Caraş-Severin în schimbul a câte 5.000 de euro. Au luat banii, dar nu au mai rezolvat nimic. Tribunalul Caraş-Severin l-a condamnat pe Militaru la trei ani şi jumătate de închisoare, în timp ce, Loredana Miulescu a scăpat cu doar doi ani şi şase luni de închisoare. Curtea de Apel Timişoara le-a redus la doi ani de puşcărie pedepsele, dar cei doi inculpaţi tot nu au fost mulţumiţi şi au formulat recurs, ajungând în faţa instanţei supreme.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a păstrat condamnările la doi ani de puşcărie pentru Militaru şi Miulescu. În schimb, a dispus confiscarea de la aceasta din urmă a sumei de 5.000 euro şi a obligat-o la restituirea sumei de 4.000 euro către martorul Iancovici Mile Ştefan. “Dispune ridicarea sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa din 23 noiembrie 2011 dispusă de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara asupra imobilului reprezentat de apartamentul cu trei camere cu destinaţie de locuinţă situat în municipiul Reşiţa aparţinând inculpatului Militaru Dorin”, se mai arată în sentinţa definitivă a instanţei supreme.

Din pedepsele aplicate, de doi ani de închisoare, se deduce perioada reţinerii şi arestării preventive, mai exact, jumătate de an.