Chişărău execută efectiv o singură pedeapsă!

Fostul consilier judeţean de Caraş-Severin este cercetat penal şi judecat în două dosare, fiind acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi ucidere din culpă, dar va executa efectiv doar una dintre pedepsele ce-i vor fi aplicate.  

 

Iacob Chişărău a omorât, în urmă cu un an, trei studenţi şi a accidentat grav un al patrulea după ce a intrat cu jeep-ul pe contrasens şi a izbit violent maşina tinerilor. Dosarul în care va răspunde pentru infracţiunea de ucidere din culpă nu a fost încă finalizat de procurori, dar fostul primar din Moldova Nouă, fost consilier judeţean şi director al SC Moldomin, a fost deja condamnat într-o altă cauză, la fel de gravă, dar de altă natură. A încercat să-l mituiască pe vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, instanţă la care, mai devreme sau mai târziu, va ajunge şi dosarul tragediei de la Pădureni, cu 50.000 de euro. Prima instanţă, în speţă, Curtea de Apel Alba Iulia, l-a condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare. Chişărău mai are doar varianta recursului, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cum acesta a ales să fie judecat după procedura simplificată, sentinţa definitivă nu poate întârzia prea mult, astfel că, Iacob Chişărău are toate şansele să ajungă după gratii în această toamnă.

În acelaşi timp, ar putea ajunge în sala de judecată şi pentru uciderea din culpă a celor trei studenţi reşiţeni. Interesant este însă că, fiind vorba de fapte concurente, pedepsele în cele două cauze ar putea fi contopite, ceea ce înseamnă că Iacob Chişărău va executa pedeapsa cea mai aspră dintre cele două. Mai poate fi pusă în discuţie doar aplicarea unui spor.