Filmul complet al tentativei de asasinat

Dejucarea tentativei de asasinat a unui afacerist local a scos la iveală amănunte incredibile pentru un oraş ca Reşiţa. Procurorii de la Crimă Organizată au destructurat o grupare care funcţiona după reguli stricte, care şoca prin actele de violenţă extremă şi prin acţiuni de intimidare şi şantaj, desprinse parcă din filmele americane cu mafioţi.

 

După o primă tentativă de asasinat eşuată a omului de afaceri, membrii grupării lui Bogdan Bujor s-au organizat mult mai riguros. Procurorii au adunat probe potrivit cărora, în zilele premergătoare datei de 23 mai, Bujor ar fi coordonat din Bucureşti toate activităţile necesare pregătirii acţiunii. Mai exact, Bujor ar fi obţinut date privind deplasarea ţintelor, ar fi indicat cum să fie pregătit autoturismul ce urma să fie folosit la asasinat, dar totodată şi-ar fi asigurat şi intrarea în oraş fără a se cunoaşte acest lucru de către alte persoane decât membrii grupării.

“În dimineaţa zilei de 21 mai, Bogdan Bujor împreună cu Randi Tokar au venit în oraş luându-şi măsuri de precauţie, sens în care, Florina Urziceanu s-a deplasat cu un autoturism în gara din Băile Herculane de unde i-a preluat şi au venit la Reşiţa pe drum ocolitor, respective ruta Bozovici-Anina. La Reşiţa s-au deplasat într-o garsonieră pregătită de Sorin Şonea”, se arată în motivarea deciziei de arestare a inculpaţilor. În data de 22 mai, Bogdan Bujor ar fi executat personal pânde la domiciliul afaceristului local. O zi mai târziu, în jurul orelor 17, Randi Tokar şi Ciprian Rîpanu s-au deplasat cu autoturismul de Spania cu numere false într-o parcare de lângă bloc, cu vizibilitate spre scara în care locuieşte ţina. Au acoperit parbrizul autoturismului cu un parasolar pentru a crea impresia că nu este nimeni în autoturism şi au aşteptat apariţia ţintei. Erau înarmaţi cu un adevărat arsenal, numai că poliţiştii de la Crimă Organizată ştiau deja despre intenţiile lor şi au intervenit la timp.