SENTINȚĂ. Ani grei de pușcărie pentru accidentul mortal din Dealul Crucii ale cărui urme a vrut să le șteargă!

Beat și fără permis a urcat la volan. A ucis o femeie! Nu are niciun fel de remușcări, nu recunoaște nimic și a încercat să arunce vinovăția în spatele altcuiva, ștergându-și amprentele și urmele de sânge! E arestat la domiciliu, iar următorul drum îl va face către penitenciar!  

Cristian Gabriel Ursu, zis Rățoi, a omorât o bătrână în august 2019, după ce a lovit-o cu microbuzul pe care l-a condus doar câțiva metri. Era atât de beat, că nu i-a trebuit mult să provoace drama! N-a avut niciodată permis de conducere. În plus, microbuzul nu era înmatriculat. Când și-a dat seama ce a făcut, a șters urmele și a fugit de la fața locului. Oamenii legii l-au găsit acasă, spălat și aranjat, făcând pe neștiutorul. Toate probele au condus însă spre vinovăția sa. A fost condamnat astfel, de Judecătoria Reșița, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului sau modificarea sau ştergerea urmelor acestuia și pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Pedeapsa: șase ani şi patru luni de închisoare. „Dispune executarea pedepsei în regim de detenție. Mandatul de executare a pedepsei închisorii se va emite la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.”, se arată în sentința Judecătoriei Reșița.

„Rățoi” are dreptul să atace soluția instanței de fond. Deocamdată e în arest la domiciliu, măsură preventivă pe care a încălcat-o, dar care nu i-a atras, cel puțin deocamdată, înlocuirea cu măsura arestului preventiv. Tot prin hotărârea Judecătoriei Reșița, inculpatul e obligat la plata despăgubirilor morale către familia pe care a îndoliat-o. În total, 87.500 euro!