Alina Stancovici revine ca manager la Spitalul Județean de Urgență Reșița, Waldemar Murgu pleacă

S-a pierdut deja șirul schimbărilor din fruntea Direcției de Sănătate Publică și a Spitalului Județean de Urgență Reșița de când cu pandemia. Dacă la DSP directorul Miloș a revenit pe funcția sa de ceva vreme, la Spital abia acum se va produce schimbarea, iar Alina Stancovici, cea care a câștigat postul prin concurs chiar înainte de criza sanitară, își poate ocupa fotoliul de manager.

S-a făcut în sfârșit dreptate la nivelul conducerii unităților spitalicești din România. În data de 19 august a fost publicată în Monitorul Oficial al României legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene. Potrivit Ordonanței de Urgență, sarcina de a numi și revoca din funcții managerii de spitale revine autorităților locale în administrarea cărora se află aceste unități spitalicești. Odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial, au încetat prevederile potrivit cărora Ministerul Sănătății făcea numiri și schimbări de manageri pe perioada stărilor de urgență și de alertă.

La conducerea Spitalului Județean Reșița revine Alina Stancovici, cea care în luna martie a câștigat prin concurs postul de manager.

„Am trimis o adresă la spital prin care le-am transmis că prevederile legale prin care Waldemar Murgu a fost numit manager interimar și-au încetat valabilitatea și că suspendarea din funcție a Alinei Stancovici încetează, începând cu data de 23 august.O rdonanța 70/2020 a intrat în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial, apoi și-a urmat cursul firesc, trecând, modificată, prin cele două Camere ale Parlamentului, fiind promulgată și de președintele României”, ne-a mărturisit președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Reamintim că Alina Stancovici a fost suspendată din funcție la puțin timp după câștigarea concursului și instalarea pe funcție. Motivarea celor din Ministerul Sănătății a fost că era nevoie de o persoană cu experiență să conducă spitalul pe perioada de pandemie. Starea de urgență a trecut, la fel și ordinele ministrului de schimbări și suspendări din funcții, doar situația Alinei Stancovici a rămas aceeași până acum.