Dosar penal în cazul incendiului din podul Consiliului Județean Caraș-Severin

După ce s-a stabilit cauza care a dus la izbucnirea incendiului de marți-seara, acum se caută vinovații. S-a deschis dosar penal în acest sens pentru infracțiunea de distrugere din culpă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița anunță că ieri a fost înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere din culpă. Asta după ce pompierii au ajuns la concluzia că incendiul din podul Consiliului Județean a izbucnit în urma efectuării unor lucrări. „S-a stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului de la Palatul Administrativ din municipiul Reșița – flacăra de la o lampă cu lichid gazos, ca urmare a neprotejării termice corespunzătoare, în urma unor lucrări de întreținere ce s-au efectuat la casa liftului”.În comunicatul de presă al Parchetului se arată că în incendiul izbucnit marți, în jurul orei 19.00, a fost distrusă structura din lemn a acoperișului, „tabla de la trunchiul din zona fostei case a liftului, în același timp fiind degradate holul și birourile de la etajul nr. 9 ale aceluiași imobil ca urmare a folosirii apei pentru stingerea incendiului”.

Urmărirea penală a fost începută față de faptă, iar în baza probelor se va stabili cine se face vinovat de izbucnirea incendiului.