SENTINŢĂ. A scăpat cu o pedeapsă incredibilă!

explo 1000x200

Reşiţeanul Alin Cosmin ar fi putut înfunda puşcăria pentru multă vreme după ce în noaptea de 30/31 octombrie a anului trecut a dat în cap şi a abuzat o tânără de 23 de ani, dar poarta penitenciarului i se va deschide mult mai devreme decât şi-a imaginat.

Are doar 21 de ani, dar a şocat un oraş întreg cu faptele sale din iarna trecută. Alin Cosmin a luat cu forţa o tânără care trecea prin faţa Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, a bătut-o şi violat-o în zona Blocului 800. „După comiterea faptei, suspectul i-a sustras din buzunar şi telefonul mobil, care a fost recuperat ulterior”, a explicat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ.

Trimis în judecată, inculpatul a recunoscut şi regretat comiterea faptelor. Cel puţin asta a mărturisit instanţei. Judecătoria Reşiţa a ţinut cont de atitudinea violatorului tâlhar şi i-a aplicat o pedeapsă de doar trei ani şi jumătate de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de viol şi tâlhărie în formă calificată. Instanţa a mai dispus ca ,,la rămânerea definitivă a hotărârii să se preleveze de la inculpatul Alin Cosmin probe biologice în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare”. Lucru care s-a şi întâmplat, inculpatul fiind mulţumit cu sentinţa instanţei de fond şi nedeclarând cale de atac. Victima nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal, astfel că nu a avut nicio pretenţie de la violator.

banner 970 x 250