Senatorul Vela, somație pentru „Ministrul Sfidării” și scuze „Șoimilor Carpaților”!

Gabriel Leș este pus la zid de președintele PNL Caraș-Severin după ce ministrul a butonat un smartpone în timp ce peste 400 de militari români, reveniți recent din Afganistan, defilau prezentându-și onorul!

Marcel Vela a salutat revenirea din Afganistan a militarilor Batalionului 812 Infanterie Protecţia Forţei „Şoimii Carpaţilor”, dar în același timp a atras atenția că după misiunile riscante și departe de familii, eroii României meritau respect și mulțumiri din partea tuturor guvernanților și a politicienilor care conduc Ministerul Apărării. „Așa cum am constatat și până acum, respectul și aprecierile față de militarii României care își riscă viața în orice minut pentru democrație, libertate și demnitate națională, sunt valori rare arătate de unii doar în campaniile electorale, ori la evenimentele care se lasă cu un mic protocol pentru cultivarea narcisismului și prea mărirea Ministrului de Război (PSD). În calitate de senator PNL și fost președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României, cer scuze Șoimilor Carpaților, în numele întregii clase politice, pentru sfidarea și lipsa de respect a Ministrului Sfidării care butona absent mesaje pe telefon și naviga pe internet, când ei defilau mândri cu Drapelul României, prezentându-și onorul în fața compatrioților pentru care au luptat departe de casă”, a taxat parlamentarul cărășean gesturile ministrului Leș.

Liberalul mai spune că Ministrul Apărării nu are nicio scuză, chiar dacă nu are stagiul militar satisfăcut și nu a pus vreodată mâna pe armă. Cât despre demisia de onoare a lui Gabriel Leș, Vela spune că ar fi în zadar să-i ceară așa ceva. Îl somează în schimb să prezinte public scuze Șoimilor Carpaților și Armatei Române!