Ţara arde, babele se piaptănă, varianta universitară

Decani demisionari şi concursuri la decanate cu rezultate dinainte ştiute, profesori protestând că nu şi-au primit lefurile, studenţi nemulţumiţi de modul de (ne)acordare a burselor. Pe fondul acesta, conducerea Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa ne trimite e-mailuri sugestive.

E-mailurile sunt primite la final de februarie şi început de martie. Am ales două dintre ele, cel dintâi făcând referire la o întâmplare petrecută în… 31 ianuarie.

„Programul de studii masterale «Managementul Serviciilor de Asistenţă Socială» (MSAS) ancorat în domeniul asistenţei sociale, se află în oferta educațională a Facultății de Științe Sociale din cadrul universității reșițene din anul universitar 2008-2009. La finele anului 2018, o comisie a consiliului Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a supus reevaluării acest program. Raportul realizat de comisia prezentă la Reșița a fost evaluat  în ședința Consiliului ARACIS din data de 31 ianuarie 2019, obținând menținerea acreditării acestui program pentru următorii 5 ani, cu o capacitate de școlarizare de 50 de studenți/an“, ne comunică acum prorectorul Cristian Chioncel, prin intermediul Biroului de presă al UEMR.

În cel de-al doilea e-mail, suntem (deci sunteţi) informaţi că studenți ai universității reșițene din cadrul programului de studiu Informatică Industrială au participat, alături de prodecanul Facultății de Inginerie și Management, ș. l. dr. ing. Cornelia Anghel-Drugărin, la un nou eveniment din seria „IT Camp. Community meetup“, organizat de Microsoft România, joi, 28 februarie 2019, și găzduită de Universitatea de Vest din Timișoara. „Una dintre temele de actualitate abordate, Insights in Data Analysis on Data from Social Media, a fost susținută de dr. ing. Radu Tomoiaga, absolvent al universității reșițene, specialist IT în cadrul companiei Microsoft“, este mesajul emoţionant transmis de conducerea UEMR, făcându-ne astfel să ne aducem aminte de zicala cu baba care se piaptănă când ţara arde...

upt 1000x100