Senatorul Secăşan şi doctorul Telbis, condamnați definitiv în dosarul pensiilor acordate pe şpagă!

Curtea de Apel Timişoara a dat astăzi verdictul final în dosarul care a pus punct carierei politice a celui mai apreciat parlamentar de Caraş-Severin, Iosif Secăşan.

Fost senator al României, Secăşan a fost condamnat astăzi definitiv pentru complicitate la infracţiunile de dare şi luare de mită după ce a ajutat un pădurar să ajungă la Sebastian Telbis, omul care şi-a făcut un obicei din a pensiona pe caz de boală oameni apţi de muncă, dar care i-au dat şpagă. Secăşan nu a băgat în buzunar niciun cent din banii daţi cu titlu de mită de Iova Moza, dar nici asta, nici atitudinea sinceră sau faptul că a demisionat din Senat nu l-au ajutat să scape de condamnare. Curtea de Apel Timişoara i-a respins calea de atac, astfel că rămâne cu pedeapsa aplicată de Tribunalul Caraş-Severin: doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de trei ani, plus 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria Reşiţa.

Magistraţii timişoreni au respins şi apelul declarat de Sebastian Telbis ca nefondat, acesta urmând să execute aceeaşi pedeapsă ca şi Secăşan. Doctorul mai are însă un dosar pe rol în care e acuzat de sute de şpăgi, dosar care îl va trimite, cel mai probabil, în puşcărie, în primă instanţă primind trei ani închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Pădurarul Moza a fost condamnat şi el, la pedeapsa de un an şi nouă luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de doi ani şi jumătate. Şi el va lucra în folosul comunităţii, 60 de zile, la Primăria Oraviţa.

Comments

 1. Raresb says:

  Este păcat a picat din prostie.La cât de corupt e Caras Severinul era cel mai de treaba .Au rămas Hoții cei mari care zâmbesc in ziare se lauda cu investitii dar ei știu doar 10% poate vine si vremea lor

 2. danila teava says:

  D=le doctor, fiti tare, toata lumea stie ca sunteti unul dintre cei mai corecti oameni!O nenorocita de intamplare, in catre ati vrut sa ajutati un om necajit(fiindca hotul de stat nu stie decat sa ia, nu sa dea!) a facut sa ajungeti aici.Si ce daca ati”pierdut cariera politica”?.Aveti altele cu care va puteti lauda:familie,cariera profesionala si OMENIE! Asa ca, paguba-n ciupercile (manate) din politica!

 3. Elly b says:

  sant altii ca de ex dr Soran Gavrila si executantul sau Tulbure Ioan pe care nu-i reclama nimeni,
  cate angajari au facut in spital si ce sume au pretins