Senatorul Marcel Vela pune degetul politic pe rană! „Viaţa românilor este afectată în egală măsură, indiferent dacă au votat cu PSD sau cu PNL!“

În prima sa conferinţă de presă din acest an, senatorul PNL de Caraş-Severin, Ion Marcel Vela, s-a referit la aspectele economice şi sociale care vor duce la pierderea puterii de către PSD.

Pretextul întâlnirii lui Marcel Vela cu presa din Caraş-Severin l-a constituit prezentarea „Cărţii Negre a guvernării PSD – Un an pierdut pentru România. PSD dăunează grav românilor“. Precizând că este o „carte neagră a guvernării, care scoate în evidenţă tot ceea ce nu s-a făcut bine sau ceea ce s-a făcut rău în acest prim an de guvernare PSD“, senatorul PNL a subliniat că „puterea de cumpărare a românilor a scăzut proporţional cu mult-lăudata creştere economică“, iar cele 216 modificări ale Codului Fiscal „au adus un haos în economia românească“.

Marcel Vela este de părere că, la un an de la guvernarea PSD, „chiar PSD îşi recunoaşte eşecul, prin măsurile unice în Europa pe care le-am văzut în 2017, de a-şi schimba propriul guvern pentru că este incapabil. Este eşecul unei guvernări care a câştigat alegerile din 2016 prin vânzare de iluzii, prin minciuni, prin propagandă, astfel încât România a fost sedusă şi acum este abandonată“.

Vocea străzii bate sondajele de opinie!

Liberalul este sigur că, dacă acum ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar pierde puterea. „Mulţi dintre cei care nu au venit la vot în 2016, deci dintre cei 60% care au stat acasă, sunt foarte hotărâţi să ia atitudine la următoarele alegeri. Dacă vor veni la vot doar 10 din cei 60 la sută, PSD-ul nu mai are ce să facă. Pentru că PSD-ul a fost votat doar de 18% dintre cei cu drept de vot. Ar fi absurd să crezi că PSD rămâne la acelaşi scor electoral, de 45% din prezenţa la vot, în situaţia în care viaţa economică, viaţa de zi cu zi, investiţiile, infrastructura sunt evidente pentru fiecare dintre noi“, a declarat Marcel Vela.

Parlamentarul liberal a fost însă întrebat cum îşi explică faptul că PSD se află în continuare în fruntea opţiunilor electoratului, potrivit sondajelor de opinie vehiculate.

„Să ştiţi că atunci când s-au îmbolnăvit copii de rujeolă în Caraş-Severin şi în Timiş, sau chiar au murit, din cauza lipsei vaccinului, necazul sau ghinionul nu a întrebat pe nimeni dacă are părinţi pesedişti sau liberali. Lucruri incorecte din viaţa economică, şi TVA-ul split, şi trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, şi dubla jegmănire social-fiscală a celor care au contracte part-time – sunt măsuri care îi afectează pe toţi românii, indiferent dacă cel care face part-time are simpatii social-democrate, liberale, conservatoare sau creştin-democrate. Aşadar, sondajele de opinie sunt relative, pentru că viaţa românilor este afectată în egală măsură, indiferent dacă au votat cu PSD-ul, cu PNL-ul sau cu UDMR-ul. Eu nu cred în sondajele de opinie, eu cred în vocea străzii“, a răspuns senatorul PNL de Caraş-Severin, Marcel Vela.