Senatorul Marcel Vela: „Județul Caraș-Severin nu e compus doar din Reșița!”

Președintele PNL Caraș-Severin intervine în subiectul fierbinte al ultimei perioade, privind reabilitarea celor trei staționare ale Spitalului Județean de Urgență Reșița cu fonduri europene, și atrage atenția opoziției că din bugetul Consiliului Județean trebuie să trăiască și celelalte unități administrativ-teritoriale, nu doar municipiul de pe Bârzava.

„Pentru că am văzut în ultima perioadă o dezbatere foarte amplă, acuzații, tensiuni, polemici, tot felul de interpretări şi trimiteri la acest proiect pentru staționarele din Reșița, vreau să vă spun, în calitate de senator al Circumscripției 11 Caraș-Severin, că județul Caraș-Severin nu este compus doar din Reşiţa. Eu sunt senator și la Moldova Nouă, și pentru cetățenii din Oravița, și pentru cei din Caransebeș, din Băile Herculane, din Oțelu Roșu, iar Reșița este o cincime din Caraș-Severin. Și eu vă spun că acest Consiliul Județean trebuie să se ocupe de tot județul, pentru că nu este Consiliu Municipal, iar Reșița, har Domnului, are un Consiliu Municipal, are un primar al municipiului foarte harnic!”, a declarat senatorul PNL în cadrul conferinței de presă organizate la sfârșitul săptămânii trecute de președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, și de primarul Reșiței, Ioan Popa.

De altfel, Vela a mai spus că administrația județeană nu poate susține continuarea celor trei proiecte din simplul motiv că bugetul nu-i permite acest lucru, iar o astfel de decizie ar sărăci Caraș-Severinul. „Vă rog să faceți o socoteală simplă, inginerească, ca orice gospodar de la țară. Bugetul Consiliului Județean, în ipoteza că acest proiect se realiza, era susținut în largul său de finanțarea europeană, proiectul respectiv, deductibilă de 35 de milioane de lei și de la bugetul Consiliului Județean, de 36 de milioane de lei. Cu alte cuvinte, județul Caraș-Severin punea 36 de milioane de lei ca să facă o reabilitare a celor trei staționare, în condițiile în care tot județul pune bani și susține Reșița, de exemplu, pe proiectul cu trenul un milion de euro. De asta vă spun că trebuie să trăiască tot județul Caraș-Severin, nu doar Reșița! Și vreau să înțeleagă cetățenii, inclusiv domnii de la PSD, care se plâng pe la toate colțurile de buget, de alocări, de fonduri, că ei susțin un proiect care sărăcea tot județul, inclusiv cetățenii din cel mai îndepărtat capăt, de la Berzasca sau de la Bucova. Ca să faceți o comparație, bugetul județului a împărțit la primari 28 de milioane de lei, adică mai puțin decât s-ar fi băgat în cele trei staționare. Deci 77 de UAT-uri au primit 28 de milioane de lei, pe când în aceste staționare se băgau 36 de milioane de lei. Tot în altă ordine de idei, pentru drumuri la CJ s-au primit patru milioane de lei.”, a explicat Vela.