Scandal în ziua alegerilor! Se cere demisia președintei AUR Caraș-Severin! Tot mai mulți membri îl văd lider pe Corneliu Zeicu!

Se pare că tensiunile din AUR Caraș-Severin au dus la explozie astăzi, chiar în ziua alegerilor pentru funcția de primar al orașului Bocșa. Vicepreședintele filialei, Corneliu Zeicu, a fost cel care a dat cărțile pe față. Acesta reclamă o serie de nereguli pe care i le impută chiar liderului județean. Iar alături de el sunt reprezentanți din mai multe organizații care cer demiterea președintei Letiția Aman.

Corneliu Zeicu vorbește despre un adevărat război al subminării, dar și despre o atitudine care este departe de cea potrivită pentru un președinte de partid. Acesta o acuză pe Letiția Aman de presiuni, amenințări, dezorganizare și mai ales dezinteres. „Promovează oameni în funcții, iar pe alții îi dă afară din interes personal”, spune Zeicu, dezvăluind că, din luna ianuarie de când și el a devenit membru AUR, nu au existat ședințe de alegeri în mod oficial în nicio filială, la fel cum nu au existat întruniri pentru înființarea de noi organizații locale.

Zeicu dă drept exemplu o situație recentă petrecută la Moldova Nouă. Acolo, președintele AUR Ioan Caracoancea ar fi fost înlăturat peste noapte din funcție, iar locul lui ar fi fost luat de Alin Găină, fost lider PMP. Totul – fără vreo adunare generală în care să fie și ceilalți membri întrebați ce își doresc. Motivul ar fi prietenia dintre Alin Găină și fratele Letiției Aman, și el vicepreședinte AUR Caraș-Severin și responsabil pe comunicare, dar care, mai spune Zeicu, nu s-a implicat deloc în acțiunile partidului. Spusele privind înlăturarea din funcție sunt confirmate chiar de Ioan Caracoancea, unul dintre cei mai vechi membri AUR Caraș-Severin. „Noi muncim ca eroii și te schimbă cu unul de la PMP?! Eu i-am spus să facă alegeri așa cum spune statutul. Am sunat la București și a revenit asupra deciziei. Dar acum ne-a spus că ne schimbă iară, ca pe șosete, dacă nu facem adeziuni. Dar de ce? Pui numai oamenii tăi? Zeicu m-a făcut să mă reîntorc, nu l-am cunoscut dinainte, dar când l-am văzut cum vorbește am zis că în sfârșit a venit unul bun”, a declarat Ioan Caracoancea pentru Express de Banat.

Despre un soi de dictatură vorbește și Alin Tămaș, președintele AUR de la Oravița. Acesta confirmă amenințările, dar și schimbările pe care Letiția Aman le face fără să țină cont de nimeni. Tămaș mai spune că inclusiv astăzi i s-a propus președintei chiar de candidatul Alexandru Tălpeanu să constituie un comitet în care să se ia deciziile importante privind schimbările din funcții, însă nu a fost de acord, susținând că ea este cea care va stabili 4 oameni care să ia deciziile împreună cu ea. „O adevărată dictatură. Decât așa, mai bine stăm acasă. Îl susțin pe domnul Zeicu, este un om harnic, face treabă”, a mai spus Tămaș.

Totul ar fi culminat astăzi, în timpul scrutinului electoral. Cei 12 membri AUR din secțiile de votare ale Bocșei nu ar fi primit nici măcar apă de băut. Abia după ce oamenii s-au revoltat, s-a făcut chetă în interiorul partidului pentru ca oamenii să primească apă și ceva de mâncare, având în vedere că își petrec o zi întreagă în secțiile de votare. Un reprezentant AUR Bocșa ne-a spun că s-ar fi mers până într-acolo încât să fie fotografiați de Letiția Aman pentru simplul fapt că ar fi stat de vorbă cu membri din alte partide, și ei arondați secțiilor de votare în cauză. „Până nu se schimbă conducerea, eu nu voi mai exista. Iar cu mine vor pleca și alți oameni din partid. Pe domnul Zeicu îl susțin și la fel vor face și colegii mei”.

Se pare că cei din AUR au mai multe nemulțumiri, unele vechi de luni bune. La alegerile parlamentare din decembrie 2020, spre exemplu, Letiția Aman ar fi pus pe liste doar propriile rude. Așa cum ar face-o și acum: fără să se consulte cu ceilalți membri. Ba mai mult, ar exista și aspecte mai puțin legale despre care vorbesc colegii de partid ai Letiției Aman, dar pe care doresc să le sesizeze direct la București, astfel încât conducerea centrală să ia cât mai repede o decizie.

În ceea ce îl privește pe Corneliu Zeicu, acesta este convins că actualul lider nu poate conduce o filială județeană, „pentru că nu suportă să aibă în preajmă oameni mai inteligenți și pentru că nu are puterea necesară. Este nevoie de un om care să ia decizii raționale. Letiția Aman trebuie să înțeleagă că partidul AUR nu este PFA-ul familiei”, a completat Corneliu Zeicu, a cărui calitate de vicepreședinte AUR Caraș-Severin ar fi acum contestată chiar de către cea care l-a numit…