Letiția Aman: „Nu sunt tensiuni în AUR. Nu voi renunța niciodată la oamenii care se implică și muncesc”

Președinta AUR Caraș-Severin nu știe să existe vreo nemulțumire în partid. Consideră că AUR are oameni muncitori și este firesc ca cei care se implică și se zbat pentru binele comunității să dețină și cele mai bune funcții. Iar celor care contestă deciziile ei le spune doar atât: AUR are deocamdată un coordonator, singurul care are atribuții privind organizarea din partid.

Singurul om pe care îl vede în stare să creeze tensiuni în partid este Corneliu Zeicu, cel despre care spune că a fost numit vicepreședinte pe termen limitat, doar pentru a o ajuta prietenește în timpul campaniei electorale de la Bocșa, motivând că vechiul vicepreședinte – Emanoil Lisacenco – a avut probleme și nu s-a putut implica. Dar acum, după ce a vorbit nerespectuos pe grupul de WhatsApp al partidului, clar lui Zeicu i se va retrage funcția. „Zeicu, el le face, are probleme. Nu are nimeni reclamații. Jignește pe grupuri. Zeicu a zis că dă oameni afară, pe secretara partidului. El nu poate da oameni afară”, ne-a declarat Letiția Aman.

Liderul AUR a vorbit și despre situația de la Moldova Nouă și spune că Alin Găină nu a fost de fapt niciodată președinte, fiind și acum un simplu membru, iar cel care a deținut întotdeauna frâiele a fost Ioan Caracoancea. Aceasta ar fi de fapt strategia în AUR: noii înscriși sunt simpli membri, iar mai apoi, în funcție de performanțe, acced în funcții.

CITEȘTE ȘI: Scandal în ziua alegerilor! Se cere demisia președintei AUR Caraș-Severin! Tot mai mulți membri îl văd lider pe Corneliu Zeicu!

„Deocamdată oamenii sunt doar numiți și se face o echipă de lucru, pentru că noi nu avem încă organizațiile constituite peste tot, avem peste 60, mai trebuie făcute. Până nu se termină acest proces, noi suntem interimari. Și eu sunt coordonator”, ne-a mai spus Letiția Aman ca răspuns la întrebarea: de ce nu s-au organizat alegeri până acum în filiale.

În ceea ce privește reclamațiile din secțiile de votare privind lipsa apei și a mâncării în ziua alegerilor de la Bocșa, Letiția Aman a explicat că oamenilor li s-a asigurat apa, doar la mâncare au apărut ceva probleme, așa că porțiile au ajuns abia pe la ora 15.00… „Ne-am bazat pe un local de aici, dar când colo a avut o pomană și în ultimul moment nu ne-a mai putut servi. Din câte am înțeles, și Primăria le-a dat. Pe grup i-am întrebat dacă au primit mâncarea. Eu personal i-am întrebat”, ne-a declarat președinta AUR.

Acestea ar fi singurele probleme apărute acum, la Bocșa, pentru că în rest e liniște și pace, iar atribuțiile de numire sau demitere, până la constituirea organizațiilor, îi revin coordonatorului. Iar exceptând Reșița, Caransebeș și Bocșa, nicio organizație din Caraș-Severin nu e constituită, așa că Aman are un sfat pentru coordonatorii de filiale: „Să caute oameni, să îi tragă în partid și apoi… Nu sunt președinți de organizații. Sunt simpli coordonatori. Ei trebuie să facă organizațiile.”

Letiția Aman răspunde și acuzațiilor privind întocmirea preferențială a listelor pentru parlamentarele de anul trecut. „La 23.30 noaptea am rămas fără candidat pe locul 1 la Senat, candidatul a zis că se retrage, că tatăl său a fost bolnav. Așa a acceptat fratele meu, eu l-am rugat să accepte. Alți doi au plecat tot așa, în ultimul moment, și de la deputați. Am rugat fetele mele, ca să fie listele complete, să ne putem înscrie la alegeri.”

Ca o concluzie, cine muncește rămâne alături de AUR. La fel și cei care au contribuit financiar la înființarea partidului în Caraș-Severin. „Nu voi da oamenii afară care muncesc. Familia mea a contribuit financiar pentru înființarea partidului pe Caraș. Este o familie care s-a sacrificat. Nu acceptăm corupție și minciună, nu vom fi niciodată de cumpărat. Nu are cum să-mi ceară mie demisie nimeni”, a ținut să sublinieze Letiția Aman.