Candidatul AUR la Primăria Bocșa: „Este un rezultat dezastruos și mi-l asum”. Ce spune Gabriel Tălpeanu despre tensiunile din partid?

A obținut puțin peste 200 de voturi, clasându-se pe locul 4 în cursa pentru funcția de primar al orașului Bocșa. Gabriel Alexandru Tălpeanu își asumă rezultatul obținut, însă și el, la fel ca mai mulți colegi din AUR, are anumite nemulțumiri privind actuala conducere.

Cu cele 206 voturi valabil exprimate dintr-un total de 5.380, Gabriel Tălpeanu s-a clasat pe locul 4 din 5 în competiția electorală pentru Primăria Bocșa. „Rezultatul meu… Este dezastruos, dar mi-l asum. Campania am dus-o cam singur, iar lucrul deranjant e că și oamenii care m-au ajutat au fost luați la rost. Ei au stat lângă mine. Dar nu am avut o campanie, am avut mai mult o campanie de independent.”, a răbufnit Tălpeanu la aflarea rezultatelor. Acesta povestește că oamenii care l-au sprijinit în campanie, simpli membri AUR, au fost luați la rost duminică, în ziua alegerilor, de conducerea partidului. „O femeie din secție a fost fotografiată fiind afară, în fața secției, iar doamna președintă a amenințat-o, i-a trimis mesaj că nu are voie să stea afară, trebuie să stea în secție. A venit și soțul femeii să ia atitudine și a plecat omul nervos. Faptul ăsta trebuia să mi-l comunice mie, i-am spus doamnei Aman că nu așa se procedează. Poate luam eu o măsură, dacă trebuia să iau. În plus, președintele secției stabilește dacă s-a încălcat vreo regulă sau nu.”, spune Tălpeanu.

CITEȘTE ȘI: Scandal în ziua alegerilor! Se cere demisia președintei AUR Caraș-Severin! Tot mai mulți membri îl văd lider pe Corneliu Zeicu!

Candidatul AUR declară că i-a propus Letiției Aman înființarea unui comitet în care să se ia orice decizie importantă, dar a fost refuzat. „Nu mi se pare normal ca președintele să controleze tot. Am cerut ca hotărârile să se ia de un comitet, dar a spus că nu. De ce să hotărască un singur om totul? Eu sunt nemulțumit de ce se întâmplă.”

În AUR încep să se contureze două tabere, iar Tălpeanu spune să o alege pe a doua, cea al cărei reprezentant pare să fie Corneliu Zeicu. „Mă alătur oricui vrea să facă ceva. Domnul Zeicu vrea chestii corecte și legitime. În momentul ăsta, nu e așa în partid. Da, sigur, l-aș susține pe domnul Zeicu”, a completat candidatul AUR.

CITEȘTE ȘI: Letiția Aman: „Nu sunt tensiuni în AUR. Nu voi renunța niciodată la oamenii care se implică și muncesc”