Senatorul Marcel Vela, despre 10 august 2018: „Ordine militare eronate, metode și proceduri de intervenție greșite, provocări la violență și manipulări dubioase!“

Ca urmare a evenimentelor din 10 august 2018, cinci parlamentari liberali, senatorul Ion Marcel Vela împreună cu patru deputaţi, au primit temă de la Biroul Executiv al PNL să pregătească un set de propuneri de modificare a Legii 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române.

Celor cinci parlamentari PNL li s-a dat şi un termen-limită de către Biroul Executiv: începutul sesiunii parlamentare din toamnă, deci luna septembrie 2018!

În consecinţă, senatorul Ion Marcel Vela a lansat astăzi, 18 august, un apel către cetăţeni să transmită pe adresa Senatului propuneri concrete în vederea schimbării legislaţiei privitoare la activitatea forţelor de ordine.

leader board 728 x 90 px

„Pentru că încă din antichitate, cetățenii participau la stabilirea cutumelor după care funcționa o comunitate, mai apoi a legilor care guvernau o cetate, cred că și acum fiecare dintre voi are dreptul să se exprime, să propună articole noi sau să amendeze prevederi legislative ale acestui act normativ. Ca să nu se mai întâmple niciodată necazurile din 10 august 2018, cu ordine militare eronate, metode și proceduri de intervenție greșite, provocări la violență și manipulări dubioase, cu jandarmi răniți si cetățeni pașnici agresați. România are dreptul la o imagine curată, tânăra noastra democrație la o șansă reală, jandarmii la respect și cetățenii la pașnică și liberă exprimare“, este mesajul transmis de Marcel Vela.

Senatorul de Caraş-Severin precizează că aşteaptă propunerile pe adresa de e-mail pnl@senat.ro. „Cred cu tarie că împreună putem face o Lume mai bună!“, îşi încheie apelul Ion Marcel Vela.