Reșița face noi pași spre modernizare. Peste 22 de milioane pentru un viitor (i)luminat!

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Un nou proiect ambițios prinde contur. Reșița face încă un pas important în a deveni un oraș modern, în ton cu vremurile și cu tehnologia de ultimă oră. De această dată, ținta administrației locale este sistemul de iluminat public.

Reșițenii s-ar putea bucura de un sistem de iluminat public modern, cu leduri, dacă proiectul avut în plan de primarul Ioan Popa se va concretiza. Acesta vrea să atragă peste 22,5 milioane de lei, fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru o gestionare inteligentă a energiei și un sistem de iluminat public din surse regenerabile. Lucrările pentru această investiție au o durată estimată de 24 de luni.

„Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice și reducerea gradului de poluare prin înlocuirea AIL cu descărcare în vapori metalici existente, cu AIL echipate cu module LED. De asemenea, se propun extinderi de rețele de iluminat public în zone ale municipiului Reșița unde iluminatul public este deficitar”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

expresb 1000x100

Primarul Ioan Popa spune că actualul sistem de iluminat public a fost modernizat în urmă cu 12 ani, aparatele de iluminat existente fiind uzate atât fizic, cât și moral. Din aceste motiv „este impetuos necesară înlocuirea lor cu AIL performante atât d.p.d.v. luminotehnic, cât și energetic”.

În cea mai recentă ședință a Consiliului Local, aleșii au aprobat documentația privind proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public aferent parcurilor și arterelor principale ale municipiului Reșița, aceasta fiind depusă deja pentru accesarea fondurilor necesare.

1000 x 200 gif
upt 1000x100