ȘOCANT. Farmacistă în laboratorul de droguri!

Laboratorul de droguri și culturile de cannabis din gospodăria fostului șef al Gărzii de Mediu din Caraș-Severin, Marius Cârpean, nu sunt singurele dovezi ale nivelului alarmant la care a ajuns traficul de droguri în Caraș-Severin.

Mai mulți membri ai unei grupări specializate în astfel de infracțiuni, care opera în special pe raza municipiului Reșița și care a fost destructurată de DIICOT la scurt timp după ce doi tineri au murit în condiții cel puțin neclare, au dezvăluit în amănunt organelor de cercetare penală cum este aprovizionată piața drogurilor și mai ales ce substanțe consumă tinerii. Substanțe care s-au dovedit a fi fatale în două cazuri și care i-au adus pe foarte mulți cu un picior în groapă.

Din mărturiile traficanților și consumatorilor reșițeni rezultă foarte clar că vremea când în oraș doar se desfăceau droguri și „legale”, adică etnobotanice, a apus de ani buni. În municipiu au apărut dealeri care prepară singuri sau cu ajutor specializat substanțe care, după caz, te trimit în lumea visurilor sau te bagă în pământ.

Unul dintre tinerii săltați de DIICOT l-a „turnat” pe un dealer care se ocupa cu distribuţia de produse etnobotanice: „Cunosc faptul că el își prepara singur aceste etnobotanice, după reţete și produse cumpărate de pe internet”. Un alt consumator a relatat însă lucruri incredibile despre același traficant. „Cunosc că în prezent vinde legale, acesta cu ajutorul unei farmaciste îşi fabrică singur legalele şi le vinde la diferite preţuri”, a povestit tânărul organelor de cercetare penală.

1000x100 casa brutarului

Deloc întâmplător, se vorbește în aceeași lume a consumatorilor de droguri, s-ar cumpăra într-o veselie din supermarket-uri îngrășământ pentru trandafiri și s-ar pulveriza pe plicuri de ceai spray împotriva insectelor. Mai mult decât alarmant!

 

foto: libertatea.ro