Senatorul Marcel Vela, amendament aprobat în unanimitate în favoarea românilor din Banatul Sârbesc, și nu numai!

Secretarul Senatului, carășeanul Ion Marcel Vela, a mulțumit colegilor din Parlamentul României pentru votarea amendamentului inițiat de liberal la Legea educației naționale, care va ajuta și vlahii din Serbia sau bucovinenii din Ucraina, nerecunoscuți ca „români”, aprobată în Senatul României.

Dincolo de polemici și contradicții politice, dincolo de războiul româno-român pe care-l observăm în fiecare zi și în toate domeniile, atunci când intervine dragostea de frați, iată că putem fi uniți, a spus Ion Marcel Vela la microfonul Senatului.

„Poate că Anul Centenar ar trebui să ne trezească pe toți din blestemul nostru mioritic de a complota mereu unii împotriva altora, într-o viață și așa foarte scurtă, într-o țara și așa foarte tristă. În Senatul României s-a votat o lege care va ajuta și vlahii din Serbia sau bucovinenii din Ucraina, nerecunoscuți ca “români”, ca să poată avea și ei școli în limba română, să poată primi manuale gratuite din partea Guvernului României și să poată susține examenul de bacalaureat în limba lor maternă, limba română. Mulțumesc senatorilor, indiferent de culoarea lor politică, pentru că au votat în unanimitate acest amendament”, a menționat Marcel Vela, secretarul Senatului.

Senatorul de Caraș-Severin a explicat la cine se face referire cu exactitate: „Este vorba despre minoritățile din afara granițelor României. Vorbesc limba română dar statele respective nu le respectă drepturile pentru că nu sunt definite ca minoritate românească. În Serbia, de exemplu, la ultimul recensământ, românii au fost denumiți minoritatea vlahilor și nu beneficiază de drepturile de care beneficiază minoritatea sârbilor din Romania”.

Dincolo de polemici și contradicții politice, dincolo de războiul româno-român pe care-l observăm în fiecare zi și în toate domeniile, atunci când intervine dragostea de frați, iată că putem fi uniți.Poate că Anul Centenar ar trebui să ne trezească pe toți din blestemul nostru mioritic de a complota mereu unii împotriva altora, într-o viață și așa foarte scurtă, într-o țara și așa foarte tristă.În Senatul României s-a votat o lege care va ajuta și vlahii din Serbia sau bucovinenii din Ucraina, nerecunoscuți ca "români", ca să poată avea și ei școli în limba română, să poată primi manuale gratuite din partea Guvernului României și să poată susține examenul de bacalaureat în limba lor maternă, limba română.Mulțumesc senatorilor, indiferent de culoarea lor politică, pentru că au votat în unanimitate acest amendament.

Gepostet von Ion Marcel Vela am Mittwoch, 31. Oktober 2018