Senatorul Ionuţ Chisăliţă, mai optimist decât ministrul Teodorovici!

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

„Noile date ale execuției bugetare atestă echilibrul macroeconomic și reconfirmă performanțele financiar-bugetare“, declară Narcis Ionuţ Chisăliţă, senator PSD de Caraş-Severin.

În calitate de senator ales în Circumscripția electorală Caraș Severin, Chisăliţă spune că are „obligația de a informa cetățenii cu noile date privind execuția bugetară la finalul lunii septembrie 2018“, afirmaţia sa venind în contextul în care liderii PNL susţin că Guvernul PSD-ALDE nu se va încadra în deficitul bugetar maxim acceptat de 3%.

Potrivit senatorului Ionuţ Chisăliţă, cifrele de mai jos demonstrează atenția acordată investițiilor, absorbției fondurilor europene și îndeplinirii angajamentelor de a crește veniturile populației.
☑️ Investițiile au fost cu 25,7% mai mari, pe primele 9 luni ale anului față de anul trecut; au ajuns la 15,2 miliarde lei!
☑️ În economia țării au intrat cu 20% mai multe fonduri europene decât anul trecut – 9,4 miliarde lei, în contul plăților efectuate.
☑️ Creșterile consistente de salarii din educație și sănătate acordate începând cu 1 martie, dar și majorările succesive ale punctului de pensie -1000 de lei, de la 1 iulie 2017, respectiv la 1100 lei, de la 1 iulie 2018, ori a indemnizaţiei sociale 520 lei la 640 lei au, în mod firesc, o influență importantă în cheltuielile bugetare.

În consecinţă, „este evident că după nouă luni de execuție bugetară nu există riscul nerespectării obiectivului de 3% deficit anual, dat fiind realitatea că la sfârșitul lunii septembrie acesta era de 1,77% din PIB. Dacă s-ar aplica aritmetic media lunară a deficitului înregistrat până acum, la sfârșit România ar avea un deficit de numai 2,36%, adică semnificativ mai puțin decât ținta asumată de 3%“, spune Chisăliţă, care este astfel chiar mai optimist decât ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, al cărui pronostic privind deficitul este de 2,97%.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/