NEWS ALERT. Operațiunea Shanghai! DIICOT a decapitat rețeaua de traficanți de etnobotanice aduse din China!

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au descins astăzi la 17 adrese din Caransebeș! Vizat este un grup infracţional organizat specializat în comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive!

Potrivit DIICOT, la începutul acestui an, s-a constituit la Caransebeș o rețea de traficanți de etnobotanice, care în scurt timp, a acaparat piața din regiune. „Gruparea și-a extins rapid acțiunea și în zona municipiului Reșița și a orașului Oțelu Roșu, devenind principala sursă de furnizare de astfel de substanțe pe o piață aflată în continuă creștere. În cadrul operațiuni denumită generic «SHANGHAI», au fost identificate, până în prezent, un număr de 13 persoane, față de care s-a început urmărirea penală, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, iar față de două dintre acestea și pentru trafic de droguri de mare risc”, a precizat pentru expressdebanat.ro, procuror DIICOT Mihaela Porime.

gif card de energie dacus 1000x100

Liderul grupării, un caransebeșean, a atras ușor mai multe persoane cu preocupări în procurarea/producerea/distribuirea de produse susceptibile cu efect psihoactiv, unele dintre ele cercetate și în trecut pentru astfel de infracţiuni. Aprovizionarea cu etnobotanice se efectua prin intermediul internetului, de pe diferite site-uri de profil, în principal din China. „După ce se procura substanța activă, aceasta era prelucrată pe plan local, prin amestec cu diverși solvenți, cum ar fi acetona și alte substanțe toxice, și impregnarea pe fragmente vegetale, de regulă provenite din plicurile de ceai. Substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv erau vândute ulterior în rândul tinerilor de pe raza mun. Caransebeș, Reșița sau Oțelu-Roșu, la prețuri cuprinse între 30-60 lei/doza, în funcție de cantitatea dorită, în diverse ambalaje (țiplă, staniol,ș.a) la doze de 0,2 – 1 gram. În urma perchezițiilor, au fost descoperite 150 de grame de substanță psihoactivă în stare pură (ce putea fi folosită la prepararea a peste 1.000 de doze), doze pregătite pentru vânzare și bunuri folosite la prepararea drogurilor și a substanțelor psihoactive”, mai informează DIICOT.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/