Un milion de euro pentru comasarea staționarelor

În această perioadă, la nivel central, se discută cel mai important proiect de Lege pe anul 2013, cel care se referă la buget. Express de Banat îți prezintă începând de astăzi ce amendamente au avut parlamentarii pe care cărășenii i-au trimis la București, să le apere interesele.

În contextul în care parlamentarii români au avut la nivel național peste 10.000 de amendamente privind alocarea de bani pentru biserici, aleșii cărășenilor s-au raportat la nevoile urgente ale locuitorilor. Senatorul USL, Iosif Secășan, care face parte din comisia de sănătate, a cerut alocarea unui milion de euro pentru comsarea staționarelor de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

De altfel, managerul unității spitalicești are în plan acest lucru, însă deocamdată nu sunt bani, iar costurile sunt extrem de ridicate. Din cauza amplasării staționarelor în diferite zone ale orașului, numai transportul pacienților dintr-o parte în alta se ridică anual la peste 70.000 de lei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Acel un milion de euro pe care l-am solicitat reprezint un sfert din suma de care ar fi nevoie pentru creșterea indicatorilor de cost-eficiență. În plus, odată ce această comasare se realizează, ea ar facilita consultul interdisciplinar”, a declarat Iosif Secășan pentru cotidianul online Express de Banat.

Pentru că anul 2013 este catalogat ca fiind din start unul de criză, amendamentul făcut pe sănătate a fost respins. „Vom reveni cu tenacitate cu această propunere la anul. Este un deziderat strategic, un angajament al meu și al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. Vom căuta să accesăm chiar și un proiect european, dacă din fondurile guvernamentale nu se va rezolva această problemă”, a subliniat senatorul.

 

 

banner 970 x 250

Comments

  1. Bulla says:

    Am scapat si de data asta. Comasati ceva deci inchideti alceva, Ceva adica spitale. Sunteti consecvent!