Senatorul Chisăliță: „Trebuie să ne străduim să-i aducem înapoi, acasă, pe cei plecați din țară!”

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a organizat joi o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale la Palatul Administrativ din Reșița, în cadrul campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!“, destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate.

Deși este vacanță parlamentară, senatorul PSD Ionuț Chisăliță a fost prezent la lucrări. A fost singurul parlamentar de Caraș-Severin prezent!

„Mă bucur că reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au venit la întâlnirea cu autoritățile publice locale pentru a prezenta un program extrem de generos, atât ca informații pentru cetățenii care doresc un loc de muncă în străinătate, care nu de puține ori, așa cum vedem și în mass-media, se confruntă cu probleme, fie de exploatare, fie de muncă la negru. Cu atât mai mult au ajutat și informațiile cu privire la facilitățile acordate de către minister românilor care doresc să se întoarcă acasă sau chiar plănuiesc să-și deschidă o afacere, ministerul oferindu-le inclusiv sprijin financiar.

Pentru România este o premieră că se desfășoară un asemenea program și chiar reprezentanții ministerului vin spre teritoriu și cred că autoritățile publice locale ar trebui să vină cu mai multe asemenea inițiative și informări spre cetățeni tocmai ca ceea ce vedem în mass-media ca exemple negative de români care au plecat să muncească în altă țară, dar au devenit victimele unor rețele de exploatare, să dispară, dacă se poate, complet.

De asemenea, cred că este important ca autoritățile locale să încerce să-i adune pe cei plecați peste hotare înapoi acasă, mai ales că au și sprijin ministerial și chiar fonduri alocate”, a spus senatorul Chisăliță după eveniment.