Dosarul accidentului mortal din anul 2012 de la podul IGOR, trimis în instanţă abia în 2018!

Un octogenar a fost trimis în judecată de procurorii Tribunalului Caraș-Severin, la șase ani după ce a produs un accident care la acea vreme a șocat Reșița. Victima avea 5 ani…

Încă nu știm exact dacă a fost trimis în judecată pentru omor sau vătămare corporală, căci, deși titlul comunicatului de presă vorbește despre omor, în conținutul acestuia nu se face nicăieri vorbire despre această infracțiune.

Este vorba despre accidentul produs de un bărbat de, pe atunci, 77 de ani, la ieșirea de pe podul de la Prescom (IGOR), despre care am scris aici. Atunci avea să moară o fetiţă de 5 ani.

leader board 728 x 90 px

Devenit octogenar, bătrânul a fost trimis în judecată la șase ani după producerea evenimentului rutier, procurorii parcă așteptând mai mult decât ar fi fost normal pentru soluționarea rechizitoriului. „Rechizitoriul a fost întocmit de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin şi a fost avizat de d-na prim-procuror, Iancu Laura Gabriela. Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”se arată în comunicatul de presă al PT Caraș-Severin.

 

Explicaţie foto: Autorul accidentului la momentul din 2012.